“L’Artteràpia ens permet abordar un treball emocional des d’una mirada educativa i terapèutica mitjançant les diferents expressions artístiques”

27 mayo 2021

Per Salesians Comunicació

Un reportatge al programa Punts de Vista de La 2 visita el projecte d’Artteràpia que es realitza a la plataforma social salesiana de La Mina amb l’entitat Grefart.

«La col·laboració de la plataforma social dels Salesians a La Mina amb Grefart, per a la realització del programa d’Artteràpia, ens permet abordar un treball emocional des d’una mirada educativa i terapèutica mitjançant les diferents expressions artístiques amb els infants, adolescents, joves i famílies de diferents serveis del nostre centre», explica en Joan Pujolàs, director de la plataforma social salesiana.

I afegeix, «concretament, el programa d’Artteràpia es realitza en sessions individuals o grupals al Centre Obert, a l’Aula d’Estudi, al Materno- Infantil i a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). La tasca de les artterapeutes ens permet aprofundir en la intervenció educativa i en l’acompanyament i seguiment individualitzat de les persones que hi participen».

Actualment, el projecte compta amb dues artterapeutes i una artterapeuta en pràctiques que de forma coordinada i amb la col·laboració dels professionals del Centre, fan possible la continuïtat i consolidació del projecte.

Des de Salesians La Mina expliquen que “estem orgulloses, contentes i agraïdes de participar en un projecte en el qual cada vegada més infants, joves i dones tenen l’oportunitat de sentir-se creadors i creadores, primer de les seves produccions, de les seves obres i finalment de les seves vides. És la vida com a obra d’art”.

Coneguem a fons en què consisteix l’Artteràpia

L’Artteràpia és una disciplina que utilitza els mitjans artístics com a la seva manera principal d’expressió i comunicació, de tal manera que el treball que es realitza, a partir de les pròpies creacions artístiques de la persona que participa, genera un procés de transformació de si mateixa i l’ajuda a integrar-se en els seus grups de referència social, d’una manera creativa i crítica.

Així, l’ Artteràpia té per objecte la Integració emocional en la persona mitjançant allò que n’és de més genuí: les seves capacitats creadores.

L’Artteràpia ofereix un acompanyament i un sosteniment continuat i profund que ajuda a les persones a fer front a les dificultats en les quals es troben i a desenvolupar les seves potencialitats; en la infància i adolescència, durant el procés de desenvolupament i maduració de la seva personalitat i en els adults ajuda a sostenir-se en les seves tasques professionals i personals, a sentir-se vius i creadors en el seu quefer.

L’Artteràpia treballa integralment amb la singularitat de cada persona , es treballa amb les persones, no amb la característiques parcials de les mateixes, ni amb diagnòstics. No importen les dificultats que puguin tenir.

En tota persona sempre hi ha alguna cosa que no emmalalteix mai: el seu propi jo.

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...