L’Ajuntament de València i Bosco Global col·laboren per a eradicar els discursos d’odi

7 abril 2021

Una exposició virtual i física i píndoles de sensibilització dirigides a la ciutadania valenciana amb la finalitat de conscienciar sobre la necessitat del respecte mutu i el valor de la diversitat, són algunes de les activitats del projecte que han començat a realitzar-se des del mes de gener. El projecte es dirigix a persones actives en xarxes i, en especial, a jóvens a partir de 15 anys, però s’invita a participar a totes aquelles persones que s’assenten interpel·lades pels discursos que fomenten l’odi i la intolerància i vullguen millorar l’ús que fan de les xarxes socials.

La iniciativa contempla activitats en el barri d’Orriols, junt amb entitats socials d’àmplia implantació com València Acull, Orriols Conviu i el Centre cultural Islàmic de València, amb les que es desenvoluparan accions formatives i de sensibilització dirigides al barri i al personal de les entitats, a fi de generar un efecte multiplicador.

Context social en què es desenvolupa el projecte.

La situació de crisi sanitària mundial actual ha provocat un augment exponencial de l’ús de mitjans de comunicació digitals que, sovint, s’han convertit en el nostre principal canal d’interacció. Açò es veu reflectit en un augment del consum d’informació digital. No obstant això, l’escenari de por i incertesa generat per la pandèmia, ha propiciat la propagació de faules i notícies falses, tal com pot observar-se en l’informe La pandèmia de l’odi; publicat per Bosco Global. L’ús irresponsable de la informació per part d’alguns mitjans de comunicació i la situació de desinformació generada, ha potenciat la crispació ciutadana global, així com una forta polarització política i social.

Diversos informes del Ministeri d’Interior d’Espanya analitzen l’increment dels discursos d’odi en les xarxes socials i els mitjans de comunicació, assenyalant internet com l’instrument més empleat per al desenrotllament dels mateixos. Per este motiu, i amb un enfocament preventiu, l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació al desenrotllament i Migracions, i Bosco Global s’han alineat per a promoure una Xarxa lliure de discursos d’odi, on es generen espais de tolerància, empatia, cordialitat, pau i cooperació.

Si t’interessa participar en estes activitats, seguix-nos en Instagram @BoscoGlobalONGD , facebookTwitter o a través de la nostra web. Pròximament informarem dels avanços del projecte.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...