L’Ajuntament de Monzón va retre un homenatge a la congregació salesiana pels seus 70 anys de labor a la ciutat

28 junio 2021

Per Diario del Alto Aragón

L’Ajuntament de Monzón va celebrar aquest dissabte un acte institucional de reconeixement a la tasca que la congregació salesiana ha realitzat a la ciutat durant 70 anys, des que van començar a dirigir el col·legi salesià Santo Domingo Savio.

Amb un senzill acte a l’auditori San Francisco, que va comptar amb l’assistència de representants municipals, la comunitat salesiana i diferents representants de la comunitat educativa, de la congregació i de les empreses a les quals està lligat a través dels seus programes formatius, l’Ajuntament va reconèixer «una tasca que va molt més enllà de l’educativa, formant a bona part de les generacions d’aquesta ciutat i implicant-se en el seu desenvolupament durant dècades «, ha apuntat la regidora d’Educació, Nuria Moreno.

 

 

El passat 22 d’octubre la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora comunicava la suspensió de la comunitat religiosa a partir del curs 2021/22 que deixarà pas al funcionament com una obra salesiana de gestió laïcal on els religiosos salesians continuaran presents en els projectes educatius i pastorals de la casa, però sense l’existència d’una comunitat religiosa a la localitat.

L’acte, que va començar a les 19 h, no va estar obert al públic general a causa de la limitació d’aforaments. Sí van poder assistir-hi totes les persones que ho van desitjar en una missa organitzada per la parròquia de Monzón i presidida pel bisbe de la Diòcesi Barbastre-Monzón, Ángel Pérez, que es va celebrar a les 20.30 hores al pati interior de l’escola salesiana, un espai ampli i a l’aire lliure amb capacitat per a un elevat nombre d’assistents.

El col·legi salesià Santo Domingo Savio compta en l’actualitat amb al voltant de 600 alumnes que cursen estudis d’ESO i batxillerat; graus mitjans de les branques Administrativa, Elèctrica i Mecànica; graus superiors de Administrativa i Elèctrica; i un programa d’Iniciació Professional de Soldadura.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...