La Unió Europea concedeix als Col·legis Salesians noves beques Erasmus+ per a la formació contínua a inclusió i atenció a la diversitat

29 julio 2020

Per Salesians Comunicació

L’Unió Europea ha concedit a diversos col·legis salesians noves beques Erasmus+, dins del programa KA101 per a formació i mobilitat del professorat. Entre els col·legis becats destaca Salesians Sant Joan Bosco de València, Salesians Granada, Sant Vicenç dels Horts i Salesians Horta (Barcelona).

En concret el projecte presentat pel Col·legi Sant Joan Bosco València des diu MIND (ment en anglés), que és l’acrònim de «Metodologies per a la Inclusió en la Diversitat». A través d’aquest projecte, que tindrà una duració de dos cursos acadèmics, durant el 2020-2021 i el 2021-2022, catorze professores i professors de les diferents etapes tindran l’oportunitat de participar en cursos i programes de formació especialitzats en l’àmbit de la inclusió i l’atenció a la diversitat, organitzats en diferents països europeus. 

Segons expliquen els coordinadors del projecte “Aquesta és una gran oportunitat per al col·legi de continuar creixent dia a dia en matèria d’inclusió per a atendre els diferents ritmes d’aprenentatge i també per al foment del plurilingüisme, competències que considerem clau per a garantir una atenció òptima del nostre alumnat en els pròxims anys”.

Salesians Granada ha sigut seleccionat gràcies al projecte ‘Innovaschool’, Sant Vicenç dels Horts pel projecte ‘*We care about you’, i Salesians Horta (Barcelona)  per ‘Erasmus per a les llengües’.

El programa Erasmus+ és molt més que un programa formatiu. Les accions formatives es difondran en el col·legi entre la resta del claustre i la fi última és que tinguen un impacte que introduïsca canvis i millores, no sols per al claustre, sinó per a tota la comunitat educativa i la societat. Amb aquest pla d’internacionalització i desenvolupament europeu del col·legi i l’augment de la nostra llista de socis col·laboradors, esperem que aquest projecte continue sumant als que ja tenim i que, gràcies a la formació contínua rebuda, siguem centre de referència en inclusió, en els pròxims anys, per a aconseguir amb èxit un dels principals objectius del nou pla estratègic, l’excel·lència inclusiva i l’educació integral de tot el nostre alumnat. Com ha expressat en diferents ocasions el director del col·legi, Juan Peris: «Ens encanta la diferència i considerem que el més important són les persones, per damunt de tot».

En el sector de Formació Professional

Quant als Projectes Erasmus+ concedits per a la mobilitat de les persones per motius d’aprenentatge en el sector de Formació Professional, destaca Salesians Cartagena amb el Projecte ‘Aprenent a treballar amb empreses europees’, Salesians Pozoblanco amb ‘Estudiants es mouen per Europa’, Salesians Sant Vicenç dels Horts amb ‘Els nostres estudiants per Europa’, Salesians Triana amb ‘Joventut 4.0’.

En la modalitat Mobilitat de les persones per motius d’aprenentatge en el sector de Formació Professional: institucions amb carta de Formació Professional destaca també Salesians Santísima Trinidad amb ‘Growing across Europe’, Salesians Huelva amb el Projecte ‘Xarxes en el *Piemonte per al desenvolupament de competències professionals Torí 2020’.

Enllaç a la resolució:

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...