La Taula proposa a Mas prioritats per lluitar contra la pobresa

24 julio 2014

Els presidents i presidentes de les 32 federacions d’entitats socials que conformen la Taula del Tercer Sector, i la seva presidenta Àngels Guiteras, s’han reunit dimarts 22 de juliol amb el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, en una ‘cimera’ de més de dues hores que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat. El president Mas ha estat acompanyat, entre d’altres, per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, pel secretari del Govern, Jordi Baiget i pel secretari d’Habitatge, Carles Sala.

Paco Estellés ha participat en la reunió en plantejant diverses qüestions sobre ocupació. La seva intervenció en les jornades ha estat en clau de Vicepresident de la Taula. El sr Estellés també és vicepresident de la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i Adolescència (FEDAIA) i Coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT), centrant la seva tasca principal com a Responsable de les PES dels Salesians a Catalunya.

Durant la trobada els representants de 4.000 entitats socials catalanes li han transmès al President Mas un balanç equilibrat de les coses que han anat bé aquest últim any, de les que ens falta per avançar i li han plantejat també noves propostes per al futur, en relació a temes com les llars en situació de pobresa, la manca d’ocupació, les dificultats per mantenir o accedir a l’habitatge, o la major vulnerabilitat de les persones discapacitades i dependents.

La presidenta de la institució, Àngels Guiteras, li ha remarcat al President Mas la valoració positiva de tot el Tercer Sector dels avenços que ha fet el Govern, tant en temes socials com de reconeixement del Tercer Sector, però alhora la importància que es compleixin les resolucions per a la lluita contra la pobresa aprovades en el Ple monogràfic del Parlament de Catalunya dels passats 12 i 13 de març. En especial, la Taula del Tercer Sector considera imprescindible que el Govern dugui a terme la reforma pendent de la Renda Mínima d’Inserció, en la direcció que el mateix Parlament va aprovar en la resolució núm.11 d’aquell Ple, perquè és el principal instrument que la Generalitat té avui per protegir els col=lectius amb més risc d’exclusió social.

La presidenta Guiteras li ha demanat al President Mas que el Govern impulsi el Pacte per a la lluita contra la pobresa que el Parlament també va demanar, buscant el consens més ampli possible amb els partits i agents socials del país. Però que, mentre aquest gran acord no s’arriba a concretar, creï un grup de treball amb el Tercer Sector per impulsar mesures urgents que vagin més enllà de les que en aquell Ple el Parlament va aprovar.

Una de les mesures urgents i addicionals que la Taula del Tercer Sector prioritza és la posada en marxa d’una nova prestació que asseguri uns ingressos mínims de 465 € mensuals a les prop de 34.000 famílies catalanes amb fills o dependents a càrrec que avui no tenen ingressos de cap tipus. 

I una altra mesura urgent, és que el Govern reprengui els ajuts de la dependència que foren suspesos el setembre de l’any passat i que ho faci de forma prioritària per a les persones amb pocs recursos que no poden pagar-se el servei que necessiten.

Aquí podeu veure la repercussió a mitjans. 

 

 

També et pot interessar …