La resposta salesiana a la «crisi sense precedents» davant la nova onada de Covid-19

11 mayo 2021

ANS

«La segona onada de Covid-19 a l’Índia i en particular a Delhi és extremadament violenta. Cada trucada telefònica que rebem és una sol·licitud desesperada d’ajuda o per informar-nos de la mort d’algú. Hem perdut molts dels nostres amics i familiars. Pocs membres del personal es troben en situacions crítiques, però molts han donat positiu «. El salesià indi, Biju Akkilettu, Ecònom de la Província de Nova Delhi, va escriure una punyent carta.

En els últims dies s’han registrat al país més de 400.000 casos i unes 3.500 morts diàries, la xifra més alta registrada fins la data a tot el món des de l’inici de la pandèmia. A la capital, tots els hospitals estan en crisi, no hi ha llits disponibles, la gent s’amuntega als passadissos, manca equip i oxigen. I si la violència d’aquesta onada està afectant tots els àmbits de la vida, la població marginada és la que més està patint: les famílies pobres dels barris marginals, els infants dels barris perifèrics, els que viuen al carrer, els migrants i les persones amb discapacitat …

«És una situació molt greu, estem tractant de fer tot el possible per arribar a la gent de totes les formes possibles. A partir de les sol·licituds d’ajuda que rebem cada dia i segons la nostra avaluació, hem elaborat un pla d’acció d’emergència per donar suport a les persones vulnerables en aquest context de desastre sanitari», afegeix el salesià.

Fins i tot en la Inspectoria de Bangalore la situació requereix el màxim esforç: «BREADS», l’Oficina Inspectorial de Planificació i Desenvolupament, ja ha pres mesures a tots els nivells: ha començat a lliurar aliments a domicili als malalts en quarantena; subministra màscares, desinfectants i equip de protecció personal al salesià Anil D’Sa, responsable dels Grups i Moviments Juvenils, i a tots els joves voluntaris que al seu costat, es comprometen a atendre els necessitats ia donar ajuda a les infermeres i metges en els hospitals de la ciutat; també està donant suport econòmicament a moltes famílies que no poden fer front a les despeses mèdiques o hospitalàries, o que han perdut al cap de la família a causa de la pandèmia; A més, també està planificant en col·laboració amb el municipi, un centre per a pacients amb Covid-19 als barris marginals de Lingarajapuram.

Tot això, mentre molts salesians, joves i membres del personal també van donar positiu al virus, necessitant cures.

Finalment, també la Inspectoria de Hyderabad, l’Oficina Inspectorial de Planificació i Desenvolupament «Bosco Seva Kendra» ha preparat un vast programa d’ajuda per fer front a la «crisi sense precedents» que ha afectat el país. El projecte preveu lliurar aliments precuinats i nutricionalment equilibrats a 5.000 llars (4 persones de mitjana); subministraments alimentaris (cereals, oli, galetes, sal …) i kits d’higiene (mocadors, mascaretes, desinfectants …) a 2.000 famílies; farmacioles mèdiques (inhaladors, termòmetres, vitamines …) i paquets de nutrients (aliments i begudes energètiques) per a 1.500 famílies; i 1.000 kits específics per a embarassades i noves mares.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...