La Programació Inspectorial 2020/21 accentua el sentit de la campanya «Som U» a les portes del nou curs

31 agosto 2020

¡Som U! 

 

La Programació Inspectorial 2020/21 accentua el sentit de la campanya «Som U» a les portes del nou curs

 

 

Amb l’arribada del mes de setembre es dóna el tret d’eixida al nou curs i totes les presències salesianes posen la mirada sobre la Programació Inspectorial 2020-21, un document que continua posant el focus sobre la campanya “Som U”, iniciada fa dotze mesos, i que posa sobre la taula els objectius comuns per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

«Qui ens anava a dir que tindríem ocasió de viure el lema en aquestes circumstàncies ocasionades per la pandèmia? I, no obstant això, aquests temps ens han mostrat de manera més visible i concreta l’essencial del “Som un”. Infinitat de frases i missatges repeteixen allò de “d’això eixim tots junts” o “la remuntada és cosa de tots”. Moltes són les expressions, manifestacions i cridades a unir-nos en aquests temps durs, per a plantar-los cara. És veritat que la pandèmia ens ha possibilitat ser més humils i reconéixer les nostres limitacions. Ens ha fet baixar del pedestal on ens havíem pujat i ens ha ensenyat que ni les ideologies, ni els partits, ni tan sols l’estat del benestar… són capaços d’assegurar-nos la vida. I tot això ens permet reaccionar i apreciar que no estem sols; reviure que ens tenim els uns als altres. Estic convençut que cadascun de nosaltres ha posat el seu talent a la disposició de les emergències i hem aprés a crear vincles que mai ens haguérem imaginat», comparteix Ángel *Asurmendi, provincial de la *Inspectoría María Auxiliadora sobre el viscut en els últims mesos. «También creo que hemos percibido la presencia de Dios con más profundidad, en los gestos de solidaridad, en las iniciativas para atender las circunstancias de los más pequeños y necesitados. A través de las iniciativas y de las respuestas hemos mostrado el rostro paterno y cercano de Dios. No nos hemos podido reunir físicamente durante mucho tiempo, no nos hemos podido abrazar y, a pesar de ello, se nos han hecho patentes las palabras de Jesús: “donde hay dos o más reunidos en mi nombre, allí estoy yo en medio de ellos”, añadía en su saludo inicial dirigido a todas las comunidades educativo pastorales.

 

«En començar el nou curs recordem que la fe que professem ens parla que la fraternitat pot construir positivament una nova societat. Treballem per això al llarg d’enguany», concloïa en un missatge que posa l’accent sobre el vertader sentit de la campanya inspectorial.

Un document en el qual es presenten els diferents objectius i línies d’acció de les diferents Delegacions, ambients i opcions transversals, i que arribarà en pròxims dies a les diferents presències en format físic. L’arxiu està disponible per a consulta i descàrrega en l’apartat Programació Anual en la web inspectorial.

 
 
 
 

Un llarg camí recorregut

 

En línia amb els últims anys, i inspirats pel Projecte Orgànic Inspectorial que marca el full de ruta general, es va presentar la línia de treball conjunt com a continuació de les campanyes celebrades en els últims cursos.

Durant el curs 2017-2018 cada educador ajudava els joves a descobrir quin és el sentit de la vida i la vocació a la qual se sent anomenat. La campanya vocacional «Vine i veuràs» proposava els mitjans oportuns per a això, mentre que en el curs 2018-2019, per part seua, va focalitzar tota l’atenció en els més necessitats amb la campanya «Primer, els últims».

Amb el curs 2019-2020 va arribar una nova campanya que promovia la comunió entre tots aquells que comparteixen el carisma i la missió salesiana. Des de la Inspectoria es va llançar Som Un amb els objectius aprofundir durant dos anys en la comunió entre els grups de la Família salesiana presents en cada localitat, impulsar el sentit d’unitat de cada casa salesiana a través dels òrgans d’animació d’aquesta, promoure iniciatives de formació conjunta entre salesians religiosos i laics compromesos, i continuar creixent en sentit de pertinença a una sola inspectoria.

Gràcies a una web pròpia amb recursos d’imatge corporativa, materials i testimoniatges es pot aprofundir en el desenvolupament d’una campanya que es visualitza en cada racó de la casa salesiana. Un campanya i un gest compartit que recordaran que en Salesians «Som U».

 

Una labor, mà a mà, al costat de l’inspectoria germana

Per la seua part l’Inspectoria Salesiana de Santiago el Major ha dut a terme d’en el matí del 31 d’agost la presentació en línia del seu Programa d’Animació Inspectorial per a aquest curs.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...