«La passió per l’educació i pels joves» qualitat principal per a un docent salesià

18 noviembre 2020

Per Salesians  Comunicació

Tres docents salesians han rebut el reconeixement al Millor Docent 2020 de la Comunitat Valenciana. La Universitat Politècnica de València ha destacat la tasca de 50 docents brillants de centres educatius per posar en valor l’excepcional treball del professorat de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. destaquen Rosa Bens i José Luis Sanchís de Salesians Sant Antoni Abat i Miguel Ángel Zurano de Salesians Sant Joan Bosco, tots dos col·legis de la capital del Túria.

Per a Rosa no és la primera vegada que els seus alumnes l’emmarquen en aquest reconeixement també va ser destacada la seva tasca en 2018 i 2019. No obstant això per a José Luis Sanchís o Miguel Ángel Zurano és la primera vegada que reben un reconeixement d’aquestes característiques encara que expliquen que internament havien obtingut bons resultats en les enquestes d’avaluació de professorat que fan els alumnes cada dos anys en el Col·legi.

José Luis, que imparteix dibuix tècnic en 2n Batxillerat, afirma sentir-se content, «ja que és un reconeixement per part dels propis alumnes; però sobretot, més compromès i il·lusionat per intentar fer-ho cada dia una mica millor «.

Miguel Ángel, professor de Física i Química i tutor de PR4, explica sentir-se agraït, emocionat i alegre, «ja que la valoració te la realitzen el teu exalumnat del curs anterior i, com a docent, crec que no hi ha millor recompensa». Però treballar en un centre salesià no és treballar sol sinó que vol fer extensible el reconeixement també als seus companys. «Som un equip treballant amb el material més preuat d’una societat, els infants i joves» afegeix.

Rosa Bens que dóna classes de Matemàtiques i Física i Química a Secundària i Física a 1r i 2n de Batxillerat afirma estar feliç amb el premi, «que els teus alumnes et valorin i ho facin quan estan ja fora de les aules, és molt satisfactori «.

La qualitat principal d’un bon docent

Els tres coincideixen en  la principal qualitat d’un bon docent des de la seva experiència: «És la passió per la matèria que imparteixes, per l’educació com a professió i pels joves».

Quan Miguel Ángel imparteix les seves classes sent emoció a l’explicar-ho i respecte a totes les preguntes que li fan els alumnes, «moltes vegades fora de temari, on em donen l’oportunitat de compartir i créixer amb ells. Em sento afortunat i agraït quan em fan partícips de les seves vides «.

Viure cada classe amb passió, com si cadascuna fos sempre la més important; fer que els alumnes sentin que els aprecies i els valores pel que són i pel que s’esforcen, no només per les seves capacitats o per les seves notes; fer que l’assignatura sigui un mitjà per ajudar els alumnes a que trobin la seva vocació, el seu lloc a la vida, sent un model de referència positiu per a ells, són les claus d’un bon docent per a José Luis Sanchís.

A més, assignatures com Física tenen la peculiaritat de presentar conceptes que als alumnes els semblen inicialment impossibles de comprendre, però després d’esforç i sacrifici per la seva banda, aconsegueixen dominar. «Això aporta una lliçó vital important. La tenacitat, moltes vegades, té recompensa «conclou Miguel Ángel.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...