La joventut salesiana, compromesa amb un planeta més sostenible

3 septiembre 2020

Per Catalunya Cristiana / Bosco Global.

En aquest reportatge de Catalunya Cristiana (prémer aquí), l’ONGD Bosco Global i altres entitats reflexionen sobre la necessitat d’una veritable conversió ecològica en el marc del cinquè aniversari de l’encíclica «Laudato Si».

De l’1 de setembre (Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació) al 4 d’octubre (festa de Sant Francesc d’Assís) l’Església ens convida a viure el Temps de la Creació, una iniciativa per pregar, desenvolupar projectes i comprometre’s amb el medi ambient. Enguany, a més, amb motiu del cinquè aniversari de l’encíclica Laudato Si, el Papa promou la reflexió i aprofundiment sobre aquest text dedicat a la cura de la Casa Comuna.

«El Papa ens recorda que el crit de la terra i el dels pobres ja no pot esperar més»

Jesús Corujo, director de l’ongd salesiana Bosco Global explica que «la situació que estem vivint al planeta, cada dia s’agreuja més i especialment afecta aquelles poblacions que es troben en una major situació de vulnerabilitat i pobresa.

El canvi climàtic i les seves conseqüències es fan més patents en les comunitats i persones amb menys possibilitats ». És per això, sosté, que estem cridats a fer créixer una espiritualitat ecosocial, «on es tenen en compte la preocupació per les altres persones, especialment per aquelles que tenen menys recursos, i que té present que la cura de la Casa Comuna és part de la nostra resposta com a cristians i cristianes en aquest món.

Hem de ser les mans de Déu per tenir cura del món que ens envolta. Com seguidors de Jesús ens sentim cridats a conrear i tenir cura del regal de la creació de Déu. Amb les nostres actituds personals i comunitàries estem cridats a tenir cura del món que ens envolta ».

«Un sistema socioeconòmic de consum insostenible, injust, desigual i irresponsable amb el medi ambient i les persones»

Jesús Corujo adverteix que «estem vivint la normalitat d’un sistema socioeconòmic de consum insostenible, injust, desigual i irresponsable amb el medi ambient i les persones. Cal unir a tota la família humana en la recerca d’un desenvolupament sostenible i integral, creient que les coses poden canviar. Superar els nostres individualismes caminant cap a iniciatives socials, sostenibles i comunitàries que posin en el centre al desenvolupament de les persones cuidant el seu entorn ».

Subratlla també que «som fills de Déu, hereus d’aquest món creat per Ell i que no ens pertany; hem de cuidar aquest llegat que hem rebut perquè les futures generacions puguin seguir gaudint d’ell ». Així, recorda que «la Terra és un regal de Déu i hem de cuidar aquest regal que Déu ens fa. A més, la cura de la creació, d’aquest món que ens envolta, està íntimament relacionat amb la promoció d’una opció preferencial pels més pobres, que són els més perjudicats per la crisi mediambiental que vivim ».

La Don Bosco Green Alliance en acció

Des de la congregació a nivell mundial s’ha impulsat la Don Bosco Green Alliance, en la qual la joventut de les cases salesianes contribueix amb diferents iniciatives a la cura del medi ambient i a generar consciència de la cura de la casa comuna.

La seva missió és la de contribuir a crear una cultura que tingui cura tota la vida al planeta, mentre es construeix una nova generació de persones i líders compromesos amb el medi ambient.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...