La Jornada Missionera Salesiana 2021 proposa el lema ‘Un sol pare, una sola família’

25 enero 2021

Per ANS

El Dicasteri per a les Missions, encapçalat pel conseller general, don Alfred Maravilla, va publicar el tema, els materials preparats i els objectius de la Jornada Missionera Salesiana per 2021: «Un sol pare, una sola família», centrada en la solidaritat missionera com a primer anunci.

En el document de presentació d’aquesta edició, s’estableix que, en aquests temps difícils, cal redescobrir com a germans, fills d’un mateix Pare, units en la diversitat, i ajudar-nos els uns als altres, conscients que el més important que es pot oferir és precisament afavorir la trobada amb Jesús.

En aquesta edició, el projecte escollit per donar ajuda és el Centre Salesià “Don Bosco” a Gumbo (Sudan del Sud), perquè continuï la seva preciosa tasca de cura dels malalts, mitjançant la construcció d’un nou edifici i el subministrament de medicines i equipament mèdic. Enfortir la cultura missionera a cada comunitat educativo-pastoral és l’objectiu de la Jornada Missionera Salesiana.

S’han publicat cinc vídeos amb motiu de la Jornada 2021 que donen testimoni de la vitalitat dels salesians per respondre a les necessitats dels joves d’avui: la tragèdia dels treballadors migrants a l’Índia, agreujada per la pandèmia; l’experiència de com estar a prop de les persones i donar testimoni de Déu en el món digital des d’Europa; la col·laboració a Àfrica entre diverses organitzacions de la societat civil, empreses, societats i negocis; la inclusió de les persones més marginades des d’Amèrica o l’esplèndida col·laboració entre els grups de la Família Salesiana a Àsia.

L’equip del Dicasteri de Missions explica que «tots hi podem fer la nostra contribució per ajudar als nostres germans més pobres buscant una solidaritat veritablement missionera!».

Jornada Missionera Salesiana

Des de 1926, el Diumenge Mundial de les Missions se celebra a l’Església universal en el penúltim diumenge d’octubre. El 1988, amb motiu del centenari de la mort de Don Bosco es va llançar la Jornada Missionera Salesiana en la qual es proposa un tema missioner a tota la Congregació Salesiana, per enfortir la cultura missionera. Sol celebrar cada any entorn a l’11 de novembre, data de la primera tramesa missionera.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...