La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora comunica la suspensió de la comunitat religiosa de Ciutat Meridiana a partir del curs 2021/22

20 octubre 2020

S’inicia el procés d’acompanyament i preparació de la sortida de la comunitat religiosa de Barcelona que deixarà pas al funcionament com una obra salesiana de gestió laïcal. Els religiosos salesians continuaran presents a la parròquia i a la resta de projectes, però sense l’existència d’una comunitat religiosa.

 

En la tarda del 20 d’octubre es va anunciar la suspensió de la comunitat religiosa de Ciutat Meridiana després d’una trobada celebrada entre Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, els salesians i el consell de la Comunitat Educativa i Pastoral.

La decisió forma part del procés de reorganització de les presències salesianes d’Espanya iniciada el 2014 i és el resultat d’un llarg procés de discerniment dins el Consell Inspectorial, il·luminat per les orientacions aportades en l’últim Capítol Inspectorial i per les indicacions del Rector Major de la Congregació que convidava a continuar el procés de reestructuració «per no deixar que les obres i les seves urgències siguin les que ens dictin la vida i el futur de les comunitats i evitar així que la vida ens passi per sobre».

A partir d’ara comença l’acompanyament i la preparació perquè en el curs 2021/22 la presència salesiana comenci a funcionar com una obra salesiana de gestió laïcal. La sortida de la comunitat religiosa serà comunicada a les diferents autoritats eclesiàstiques i civils dins el procediment de renovació de les obres sense comunitat i en línia amb les noves maneres de missió de futur. Que no hi hagi comunitat religiosa a partir de el curs 2021/22, no suposa que l’acompanyament i la presència dels salesians acabi.

“Ara queda per endavant un curs per projectar el futur i organitzar l’obra de manera que segueixi funcionant, com ja ho fan altres de la Inspectoria, sense una comunitat salesiana, però animada des del model de gestió laïcal, que també inclou la presència d’algun salesià implicat en l’acompanyament i l’animació pastoral. Un procés que s’acompanyarà des del Consell i els serveis Inspectorials en el que sigui necessari», compartia Asurmendi durant l’ anunci.

Els projectes construïts des de Ciutat Meridiana per la comunitat salesiana al costat dels seglars al llarg d’aquests 38 anys de vida seguiran endavant donant resposta als més necessitats, i en especial als joves, com volia Don Bosco. Una presència salesiana que seguirà amb les portes obertes per als ambients populars, per als que necessiten una mà amiga, amb la guia de Maria Auxiliadora i el treball de totes les persones que formen la família salesiana a Barcelona.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...