La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora anuncia la suspensió de la comunitat religiosa de Mérida a partir del curs 2021/22

16 noviembre 2020

En la tarda del 16 de novembre es va anunciar la suspensió de la comunitat religiosa de Mérida després de la trobada celebrada entre Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, els salesians i el consell de la Comunitat Educativa i Pastoral.

Aquesta decisió és el resultat d’un llarg procés de discerniment dins el Consell Inspectorial recolzat en les orientacions aportades en el passat Capítol Inspectorial i en les paraules del Rector Major. Don Ángel Fernández Artime, en la seva carta del 9 de juliol de 2018, animava “a concretar el pla per seguir definint, significant i redimensionant les cases i comunitats, per tal de respondre a la realitat que vivim i així poder garantir un bon treball pastoral, assegurant d’aquesta manera una adequada dimensió quantitativa i qualitativa de les comunitats salesianes”.

A partir d’ara, en línia amb la reorganització de les presències salesianes d’Espanya iniciada el 2014, comença l’acompanyament i la preparació perquè en el curs 2021/22 la casa de Mérida comenci a funcionar com una obra salesiana de gestió laïcal. Per això, la decisió de la sortida de la comunitat religiosa serà comunicada a les diferents autoritats eclesiàstiques i civils de la localitat. «El col·legi i la resta d’activitats ofertes seguiran funcionant perquè la casa no es tanca i els salesians seguiran presents, encara que no hi hagi la presència de la comunitat religiosa», compartia Asurmendi durant la seva comunicació.

“La continuïtat de la presència dels salesians en tasques d’acompanyament i animació pastoral, així com l’organització dels òrgans d’animació necessaris per a la nova gestió de l’obra, seran alguns dels aspectes que, al llarg d’aquest curs 2020-2021 , es concretaran mitjançant la reflexió de la comunitat salesiana, l’acompanyament del consell inspectorial i els serveis inspectorials «, afegia sobre el pla de treball per als propers mesos.

Una nova etapa iniciada amb l’esperança de l’arribada de noves vocacions per a l’Església que mantinguin viu el somni d’aquells primers salesians arribats en la dècada dels seixanta després de la iniciativa del Sr. Bisbe de la diòcesi i pel desig de l’Ajuntament de declarar d ‘ «interès social» la creació de el Col·legi Salesià. Després de sis dècades d’història, la missió salesiana seran vives a Extremadura i estarà encarnada en aquesta casa responent a les necessitats dels joves i les famílies de la mà de Maria Auxiliadora, que seguirà guiant els passos de tots els que formen la seva comunitat educativa i pastoral.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...