La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora anuncia la suspensió de la comunitat religiosa de La Orotava a partir del curs 2021/22

26 octubre 2020


S’inicia el procés d’acompanyament i preparació de la sortida de la comunitat religiosa de Tenerife que deixarà pas al funcionament com una obra salesiana de gestió laïcal. Els religiosos salesians continuaran presents en els projectes educatius i pastorals de la casa, però sense l’existència d’una comunitat religiosa a la ciutat.

A la tarda del 26 d’octubre es va anunciar la suspensió de la comunitat religiosa de La Orotava després de la trobada celebrada entre Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, els salesians, el consell de la Comunitat Educativa i Pastoral i el Patronat de la Fundación San Isidro Labrador.

Aquesta decisió, en línia amb la reorganització de les presències salesianes d’Espanya iniciada el 2014, és el resultat d’un procés de discerniment dins el Consell Inspectorial. S’ha realitzat amb temps i calma i il·luminat per les orientacions aportades en l’últim Capítol Inspectorial, així com per les paraules del Rector Major. En la seva carta del 9 de juliol de 2018, don Ángel Fernández Artime animava «a concretar el pla per seguir definint, significant i redimensionant les cases i comunitats, per tal de respondre a la realitat que vivim i així poder garantir un bon treball pastoral, assegurant d’aquesta manera una adequada dimensió qualitativa de les comunitats salesianes» .

A partir d’ara comença l’acompanyament i la preparació perquè en el curs 2021/22 la presència salesiana comenci a funcionar com una obra salesiana de gestió laïcal. La sortida de la comunitat religiosa serà comunicada a les diferents autoritats eclesiàstiques i civils dins el procediment de renovació. «Encara que no hi haurà comunitat salesiana a La Orotava, la missió i el carisma salesià seguiran vius, encarnats en la Família Salesiana i en una comunitat educativa que romandrà al servei dels joves. No es tracta de donar el relleu als seglars, sinó de donar continuïtat a la nostra missió, com ja ho estem fent des de fa més de setanta anys «, compartia Asurmendi durant la seva comunicació.

“La continuïtat dels salesians en tasques d’acompanyament i animació pastoral, així com l’organització dels òrgans d’animació necessaris per a la nova gestió de l’obra, seran alguns dels aspectes que, al llarg d’aquest curs 2020-2021, s’hauran anar perfilant, mitjançant la reflexió de la comunitat salesiana, l’acompanyament del consell inspectorial i els serveis inspectorials”, afegia sobre el pla de treball per als propers mesos.

La comunitat salesiana deixarà d’estar present a La Orotava després de més de set dècades però la missió i carisma seguiran encarnats en l’obra i en una comunitat educativa que continuarà al servei dels joves, amb l’estil de Don Bosco, com a fidel reflex de el desig iniciat per don Nicandro González i el Patronat de la Fundación San Isidro.

Un projecte ferm amb arrels profundes que avança amb el desig de noves vocacions que mantinguin viu el somni d’aquells primers salesians, entre els quals es trobaven Claudio Sánchez, Ricardo Barrueco, Agustín Pacho, Manuel Feijoo, Juan Sánchez, o Víctor Rodríguez, que van realitzar una gran tasca en favor de la promoció social dels ciutadans. Una missió que arriba intacta fins a l’actualitat i que es construeix sobre la devoció a Maria Auxiliadora, que guiarà els nous passos de tots els que formen aquesta comunitat educativa i pastoral, perquè segueixin complint els objectius fundacionals de La Orotava: referents en l’entorn i transformadors de la societat.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...