La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora anuncia la suspensió de la comunitat religiosa d’Alcalá de Guadaíra a partir del pròxim curs

5 octubre 2020

Comença en aquest moment el procés d’acompanyament i preparació de la sortida de la comunitat religiosa de la localitat sevillana que deixarà pas al funcionament com una obra salesiana de gestió laïcal.

A la tarda del 5 d’octubre es va anunciar la suspensió de la comunitat religiosa d’Alcalá de Guadaíra després d’una trobada celebrada entre Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, i els salesians, a la que va seguir la reunió amb el consell de la comunitat educativa i pastoral.

La decisió s’emmarca en la reorganització de les presències salesianes d’Espanya iniciada el 2014 i és el resultat d’un llarg procés de discerniment dins el Consell Inspectorial, il·luminat per les orientacions aportades en l’últim capítol Inspectorial i per les indicacions del Rector Major de la Congregació que convidava «a concretar el pla per seguir definint, significant i redimensionant les cases i comunitats, per tal de respondre a la realitat que vivim i així poder garantir un bon treball pastoral, assegurant d’aquesta manera una adequada dimensió qualitativa i quantitativa de les comunitats «.

A partir d’ara comença el procés d’acompanyament i preparació de la sortida de la comunitat religiosa de la localitat, a més del procés de comunicació a les diferents autoritats eclesiàstiques i civils, iniciant-se el camí perquè en el curs 2021/22 la casa salesiana d’Alcalá comenci a funcionar com una obra salesiana de gestió laïcal.

«La presència dels salesians en diferents tasques d’acompanyament i animació pastoral, així com l’organització dels òrgans d’animació necessaris en l’obra són alguns dels aspectes que, al llarg d’aquest curs 2020-2021, s’hauran d’anar perfilant mitjançant la reflexió de la comunitat salesiana, l’acompanyament del consell inspectorial i els serveis inspectorials «, compartia Asurmendi en la seva comunicació on donava diferents detalls sobre aquest procés de reestructuració.

La comunitat salesiana deixarà d’estar present a Alcalá de Guadaíra després de 106 anys, però la missió i carisma seguiran encarnats en l’obra i en una comunitat educativa que romandran al servei dels joves, amb l’estil de Don Bosco, com a fidel reflex de el desig iniciat per donya Virginia Belloc i don Pedro Ricaldone a principis de segle passat.

Una història que segueix avançant amb l’obertura d’aquesta nova etapa. Un projecte ferm amb arrels profundes que es consolidarà sobre la devoció a Maria Auxiliadora Coronada, avui fortament consolidada a Alcalá de Guadaíra, que seguirà acompanyant aquest camí i a tots els que formen aquesta comunitat educativa.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...