La importància de l’Aprenentatge Basat en Jocs (ABJ) per a la formació d’infants, adolescents i joves

7 octubre 2021

Per Bosco Global

Un total de 53 educadors i educadores, principalment professorat de secundària dels Col·legis Salesians de Huesca i Monzón, van participar el passat 5 d’octubre en una sessió formativa on-line amb l’objectiu de conèixer la importància que té el joc com a eina per a l’aprenentatge.

La sessió es va emmarcar en una de les activitats del projecte «Jocs pel medi ambient dissenyats per grups de joves dirigits a altres joves, voluntariat local i la ciutadania en general», finançat pel Govern d’Aragó.

Rosa Macarro, tècnica d’Educació per al Desenvolupament de Bosco Global, va explicar en què consisteix la gamificació, quin és el seu context històric i la seva metodologia. A més, Rosa va insistir en la importància de dotar les persones educadores de recursos de gamificació per aplicar-los en els contextos d’aprenentatge en què es mouen.

Durant la sessió, Fernando La Fuente, professor dels Salesians de Huesca i creador de jocs com «Cartaventuras» i “Librojuegos” va parlar sobre la part més pràctica de la creació i l’ús del joc.

Els assistents van mostrar el seu interès per aplicar aquesta metodologia en diferents temàtiques. En aquest sentit, Belén Ortiz, del col·legi salesià de Monzón, va preguntar sobre alguns suggeriments de jocs per abordar l’emergència climàtica des de l’ABJ per al seu alumnat de 1r de l’ESO.

Belén forma part del projecte finançat pel Govern d’Aragó, ajudant en la creació de jocs per part de l’alumnat, els quals després ensenyaran aquests jocs a un altre alumnat que els provarà en el seu centre.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...