«La gent que només sap divertir-se per si mateixa és egoista, per a divertir-se cal estar junts, amb amics»

27 julio 2020

Per Vatican News.

Encara hi ha incredulitat entre els molts xiquets que cada matí assisteixen a l’Escola d’estiu impulsada pel Papa Francesc al Vaticà per a ajudar i fer costat als seus pares, emprats de la Santa Seu. Ahir al matí, el Papa Francesc va visitar als xiquets i joves mentre desdejunaven en l’atri de l’Aula Pau VI, segons va informar el Director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni. «Després de passar per les taules, el Papa -va dir *Bruni- va visitar els espais per als jocs instal·lats a l’Aula i va conversar amb els participants», per a després tornar a casa Santa Marta a les 10 del matí no sense haver agraït «individualment» als treballadors pel seu treball.

Junts per a fer-se amics
Durant la visita, Francisco es va asseure entre els xiquets i «els va animar a fer nous amics». «La gent que només sap divertir-se per si mateixa és egoista, per a divertir-se -va dir el Papa- cal estar junts, amb amics». L’Escola d’estiu, creada per iniciativa del Governatorato de l’Estat del Vaticà per a ajudar als pares que treballen allí, ha organitzat durant el mes de juliol activitats educatives i recreatives entre els Jardins, l’Heliport i l’Aula Pau VI. Prop de cent xiquets i joves van participar, en compliment dels protocols anti-Covid. L’Escola està animada pels Salesians juntament amb l’associació «Tutto in una festa» (“Tot en una festa”): els dies estan marcats per la natació en la piscina, el tennis, els partits de futbol i bàsquet, els tobogans en els inflables, els desafiaments de ping-pong i les visites guiades als Jardins Vaticans.

Els xics, sorpresos per la simplicitat del Papa
«Una gran sorpresa per a nosaltres! No era ací, però em van avisar de l’arribada del Papa, així que vaig tornar. Havia deixat la Casa Santa Marta sol i va anar a l’Aula Pau VI a saludar als xics que acabaven de desdejunar. Va passar entre les taules, primer va xarrar amb els xicotets, després amb els de l’escola primària i mitjana. Es va interessar pel que fan, com passen el dia, els va preguntar si estaven contents». D’aquesta manera, el coordinador de «Estigues ragazzi» (“Estius juvenils”), Do Franc Fontana, capellà de la Gendarmeria i dels Museus Vaticans, compte el matí juntament amb Francisco. «Els xics estaven tan sorpresos que van romandre completament en silenci. Després, després del recorregut, baixem a l’Aula Pau VI, vam fer el que fem tots els matins, no alterem l’horari. El propi Papa el va voler així. Tres de nosaltres», explica, «li vam fer preguntes que havíem formulat la setmana passada, perquè era la nostra intenció escriure-li. Va respondre a preguntes molt simples. Finalment, ens va donar una salutació general i després va agrair calorosament als 22 animadors. També ens prenem una foto junts. Després va tornar a casa Santa Marta». El que va impressionar a Do Franc va ser l’actitud dels xiquets que van veure en Francisco «la familiaritat, la senzillesa i la paternitat amb la qual volia viure aquest moment».

Els animadors i els xiquets
Sergio Garozzo, animador de «Tutto in una festa», diu que va veure al Papa «molt content». «Va felicitar els xics per l’excel·lent treball, pels resultats que estem aconseguint, per la felicitat dels xiquets i perquè va sentir que tots parlen bé d’aquesta experiència, tant que pensa tornar a proposar-la en el futur. Els va animar a fer-ho cada vegada millor». La salutació a Francisco va estar marcat per la música i el ball, tots van cantar la cançó de «Estigues ragazzi». Sergio compta alguns detalls més sobre les preguntes fetes al Pontífex. «Una xiqueta tenia curiositat per saber què feia el Papa durant el dia i ell li va respondre que és un sacerdot i fa el que tots els sacerdots fan. Una altra xica va recordar al seu avi i li va preguntar si el cel era com li havien dit, si era bell, si era un lloc feliç i pacífic. El Papa la va tranquil·litzar beneint un collaret que li recordava al seu avi».

Ludovica, de 10 anys, va ser la primera a fer la pregunta a Francisco. «Semblava feliç; li vaig preguntar què era el que més li agradava de ser Papa. Em va dir que li agradava estar amb els xiquets i per això va vindre amb nosaltres. Ho havia vist abans». Ludovica confessa que se sent a gust a l’Escola d’estiu: «juguem molts jocs, ens divertim – diu – fem nous amics». També per a Zoe, de 10 anys, va succeir el mateix. «No esperava veure al Papa. Vaig arribar tard aquest matí i l’animadora de l’entrada em va dir que era allí. Em vaig quedar paralitzada perquè era una sorpresa; mai ho havia vist abans, em va agradar molt. Ell estava molt feliç i ho vaig saludar».

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...