La gala més solidària de Salesians Mataró un èxit de participació de tota la comunitat educativa

29 marzo 2021

Per Salesians Mataró i Bosco Global

La #NitSolidària, es va poder seguir divendres 26 de març a https://mataro.salesians.cat/nitsolidaria/ 

Aquest any, la popular nit solidària per segon any consecutiu es va fer en format virtual, però excepcionalment en horari diürn, fent una emissió en directe amb actuacions que van poder seguir  divendres a https://mataro.salesians.cat/nitsolidaria/. La gala solidària va aconseguir recaptar 497 € per al projecte solidari «Joves liderant processos de pau a Niamana (Bamako, Mali)», de l’ongd Bosco Global.

 

 

Projecte solidari «Joves liderant processos de pau a Niamana (Bamako, Mali)»

El projecte es trasllada a Mali (a l’Àfrica Occidental), en una regió amenaçada per grups terroristes i per una inestabilitat marcada per la insatisfacció social. En el barri de Niamana, les Salesianes han creat un complex educatiu per donar resposta a les mancances en educació per infants i joves. A la zona hi ha una absència total d’equipaments i activitats pel jovent, provocant un gran risc de radicalització religiosa i de vinculació a xarxes terroristes.

L’objectiu d’aquest projecte és crear espais de convivència i construcció de pau, des d’un enfocament de gènere i protagonisme juvenil, articulant una oferta d’activitats esportives i artístiques. Es vol formar a joves líders com a educadors i educadores en activitats de lleure. Aquest projecte tindrà una durada de dos anys i vol arribar a 1.500 joves de manera directa.

Campanyes solidàries durant l’any

A l’escola Salesians Mataró es desenvolupen activitats solidàries al llarg de l’any: la campanya de reis, la campanya feminista “em dic Martina i m’agrada el blau”, la recollida de roba i aliments per Càritas,… Aquestes iniciatives les coordinen els alumnes i antics alumnes que formen el grup de voluntariat VolsJove-BoscoGlobal, conjuntament amb el departament de pastoral de l’escola.

Des de fa més de 25 anys, a finals del mes de Març es celebra la nit solidària, una activitat que acull a totes les persones implicades en la obra de Mataró: els alumnes, els docents, els antics alumnes, l’AMPA i la Plataforma d’Educació Social. Es desenvolupen actuacions amb l’objectiu de visibilitzar el projecte de solidaritat global de Bosco Global, i recaptar fons per poder dur-lo a terme.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...