La Fundació Juan Bosco siglo XXI ajuda als més vulnerables

30 julio 2020

Por FISAT

La Fundació Juan Bosco segle XXI col·labora amb el Projecte de Suport Educatiu PAE Don Bosco Alcoi de la Fundació Ángel Tomás- FISAT amb una donació de 1.200 euros. Gràcies a aquesta donació el PAE invertirà en material per a millorar les instal·lacions i la intervenció  en el projecte.

El PAE és un recurs socioeducatiu que realitza una labor preventiva dirigida a xiquets i adolescents en situació de vulnerabilitat. Entre les activitats que es desenvolupen en el PAE destaquen el suport i reforç escolar; diferents tallers (esport, teatre, manualitats…); excursions i convivències; educació en valors i orientació i suport familiar. L’objectiu és donar suport als menors i a les seues famílies en el seu propi mitjà per a reduir les seues manques, reforçar les seues potencialitats i facilitar la seua autonomia.

El PAE Don Bosco atén de manera presencial de dilluns a divendres de 17.00 a 20:00h. A l’estiu realitzen durant el mes de juliol activitats d’oci i temps lliure per als menors. El PAE Don Bosco pertany a la plataforma social salesiana d’Alcoi Joan XXIII. En 2019 va atendre 11 menors; compta amb una professional i un equip de 7 persones voluntàries.

Judit Pla, responsable del PAE, ressalta la importància d’aquesta col·laboració per al projecte: “Els PAE són recursos xicotets subvencionats, a diferència dels concertats com els centres de dia. La qual cosa significa que el seu finançament és menor i està més exposada a retallades. El suport econòmic d’entitats com la Fundació Juan Bosco segle XXI recolza el projecte i ens permet millorar l’atenció als nostres/as destinataris/as”.

“Actualment la llista de desitjos és àmplia, compte Judit, haurem de prioritzar. Ens agradaria comprar bicicletes i patins per a ensenyar als nostres/as xiquets/as a muntar amb bici i a patinar ja que molts d’ells no saben; també necessitem un ordinador portàtil perquè puguen utilitzar-lo, una pissarra digital i mobiliari per a organitzar l’espai.

El PAE Don Bosco Alcoi està subvencionat pel Ministeri d’Educació, Cultura, Esport; i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l’IRPF.

La Fundació Juan Bosco Siglo XXI va ser creada l’any 2003 per la Confederació Nacional d’Antics Alumnes Salesians.

La seua finalitat és la de fomentar el coneixement de la situació del mercat laboral i la seua evolució, facilitant l’accés al món del treball. Així mateix, afavorir la promoció integral de la joventut a través de la seua formació ètica i religiosa. També promoure la investigació i el desenvolupament de l’educació, la cultura juvenil i la formació professional.

Les seues arrels, per tant, estan en Sant Joan Bosco i l’obra educativa que va desenvolupar durant la seua vida. La seua pertinença, a través de l’Associació d’Antics Alumnes, és la Família Salesiana.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...