La Família Salesiana celebra Maria Auxiliadora

24 mayo 2021

Per Salesians Comunicació.

La festa de Maria Auxiliadora va arribar un any més per a gaudi de tota la Família Salesiana, que va celebrar una de les seves festes més importants recuperant la presencialitat que tant es va trobar a faltar fa 12 mesos.

La Novena a Maria Auxiliadora, del 15 al 23 de maig, va permetre obrir les portes de parròquies i comunitats salesianes per participar en les manifestacions de la devoció dels fidels a la Verge, seguint les mesures de seguretat i higiene estipulades.

La tradicional festa a les escoles, celebrada en alguns casos des del passat divendres 21, va estar carregada d’iniciatives com jocs, actuacions, esports o manualitats per compartir l’esperit festiu d’aquests dies. En alguns casos, es van retransmetre les celebracions de la Missa en honor a Maria Auxiliadora a través de YouTube. També els centres juvenils van animar a la participació d’infants, adolescents i joves en les activitats celebratives d’aquests dies. I les plataformes socials van seguir amb la seva tasca prenent com a referència Maria Auxiliadora.

Les xarxes socials i el web www.mayosalesiano.es han permès a milers de fidels conrear la seva devoció a Maria Auxiliadora amb oracions, reflexions, missatges, recomanacions de pel·lícules marianes, cançons a la Verge, recursos per als més petits i altres iniciatives. Una festa que uneix les diferents cases salesianes de món i creen també a internet un espai propici per compartir aquestes iniciatives.

En la pregària de la Regina Coeli del Papa, recordant la festa de #MariaAuxiliadora, ha convidat a pregar per la Família Salesiana, «que treballen tant en l’Església pels marginats, pels joves».

A la tarda del dilluns 24, a partir de les 18:30 h, el Rector Major dels Salesians, Ángel Fernández Artime, acompanyarà l’Arquebisbe de Torí en la celebració d’una Eucaristia solemne a la Basílica de Maria Auxiliadora amb la qual es tancaran els actes d’aquest dia.

Mensaje del Rector Mayor
Coincidiendo con la fiesta de María Auxiliadora en Valdocco, el corazón mundial del mundo salesiano, el Rector Mayor envía a través del video-titulado «Cari Confratelli” los saludos a todos los Salesianos y a la Familia Salesiana. No es sólo un mensaje de buenos deseos para recordar la importancia de la celebración del 24 de mayo, sino una invitación a profundizar la dimensión mariana del carisma “algo que realmente toca nuestros corazones y nuestra forma de educar a los jóvenes en el mundo”.

Como Sucesor de Don Bosco, don Ángel Fernández Artime habla de María Auxiliadora con gran entusiasmo y pasión y la coloca como columna del carisma y de la acción Salesiana. Se dice en el video: «una devoción puede ser o no, pero para nosotros María Auxiliadora es la dimensión mariana de nuestra vocación. Es el sentimiento de una madre, es la certeza que acompaña nuestros deberes pastorales, es la firme certeza, como decía Don Bosco, que ella hace todo y lo sigue haciendo todo”.

La Devoció a Maria Auxiliadora

Don Bosco va ser el gran impulsor de la devoció i l’afecte a Maria Auxiliadora. Ell no va començar a utilitzar el títol d'»Auxiliadora» fins que ja havien passat alguns anys de la seva feina. Al principi, preferia cridar a la Mare de Déu com la «Immaculada».

Un esdeveniment fonamental va ser la construcció de la Basílica de Maria Auxiliadora, a Torí. El 9 de juny de 1868 es va consagrar la Basílica. La història d’aquest temple és una successió de favors de la Mare de Déu. Don Bosco va començar l’obra del temple amb tres monedes de vint centaus. Però van ser tants els miracles que Maria Auxiliadora va començar a fer en favor dels seus devots, que en només quatre anys va estar acabada la basílica. El sant solia repetir: «Cada maó d’aquest temple correspon a un miracle de la Mare de Déu».

Des d’aquell santuari va començar a estendre pel món la devoció a la Mare de Déu sota el títol d’Auxiliadora, i són tants els favors que la Mare de Déu concedeix a qui la invoquen amb aquest títol, que aquesta devoció ha arribat a ser una de les més populars. Sant Joan Bosco deia: «Propagueu la devoció a Maria Auxiliadora i veureu el que són miracles», i recomanava repetir moltes vegades aquesta petita pregària: «Maria Auxiliadora, pregueu per nosaltres».

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...