“La diversitat és el que ens fa especials”

17 marzo 2021

Coneguem a fons el que ha significat per a tres noies de segon de Batxillerat de l’Escola Pia de Gandia ser finalistes del concurs de vídeo del Somos Más contra el discurs de l’odi, en el qual des de Bosco Global els han acompanyat en el procés de sensibilització.

Tres alumnes de segon de Batxillerat del Reial Col·legi de les Escoles Pies de Gandia, Eugenia Barreres, Clara García i Vivian Vaca han aconseguit ser finalistes del projecte Somos Más a Espanya, en què hi han participat més de 50.000 joves.

Coneguem què ha significat per a elles

Vivian Vaca explica que «d’aquest projecte he après que, tot i que tots som i pensem diferent, si som capaços d’unir aquestes diferències podem obtenir coses molt millors, perquè és en el diferent on es troba la bellesa. Hem de deixar de jutjar i començar a aprendre i acceptar que sempre podem aprendre alguna cosa nova dels altres».

Per la seva banda, Clara García comenta que «he après que la diversitat que té cada persona és el que ens fa especials. I encara que moltes vegades aquesta diversitat es consideri un motiu de burla o fins i tot de discriminació, sempre val la pena seguir sent qui som i seguir gaudint del que cada persona és capaç d’aportar, sense necessitat que canviï la seva manera de ser ».

Finalment, Eugenia Barreres diu que «aquesta experiència ha estat molt beneficiosa en tots els sentits. Sempre hem estat defensores de la diferència. Ens sembla que ser una mateixa i ignorar les opinions negatives dels altres és la clau per assolir, tant la felicitat com l’èxit. Aquesta iniciativa ens ha obert les portes per conscienciar els més petits i la gent de la nostra edat que el diferent és bo i no ha de ser rebutjat. A més, ha estat un projecte que ens ha permès desenvolupar la nostra creativitat, que és una cosa fonamental, i ens hem divertit molt ».

Què significa per la vostra escola i curs haver estat finalistes?

Isabel Pavia, professora de el centre, es mostra orgullosa de la feina realitzada. L’educadora explica que «el vídeo realitzat per les nostres alumnes és una gran satisfacció i un reconeixement a la constància i al treball ben fet tot i les dificultats del confinament. També sento satisfacció per ser una aportació més a la feina per una societat inclusiva que combati l’odi i el radicalisme des del respecte a l’altre ».

Pavia se sent orgullosa que «els nostres joves són capaços de convertir les xarxes socials en espais virtuals per llançar missatges de solidaritat, tolerància, empatia, justícia i pau ».

«Des de la formació i l’acompanyament que rebem el professorat per part de Bosco Global, la posada en pràctica a l’aula amb el joc de cartes amb rols i l’anàlisi posterior i l’elaboració de el vídeo, es posa en valor el potencial de l’educació, per crear un món més just. Cada una de nosaltres i els nostres gestos compten. Per això, i com va dir la ministra Carmen Calvo en el lliurament de Premis, els finalistes som tots en el dia a dia, i el Premi se l’emporta la Pau », conclou l’educadora.

Més informació aquí

Conozcamos lo que ha significado para ellas

Vivian Vaca explica que «de este proyecto he aprendido que, a pesar de que todos somos y pensamos diferente, si somos capaces de unir estas diferencias podemos obtener cosas mucho mejores. Porque es en lo diferente donde se encuentra la belleza. Debemos dejar de juzgar y empezar a aprender y aceptar que siempre podemos aprender algo nuevo de los demás».

Por su parte, Clara García cuenta que «he aprendido que la diversidad que hay en cada persona es lo que nos hace especiales. Y aunque muchas veces esa diversidad se considere un motivo de burla o incluso de discriminación, siempre vale la pena seguir siendo quiénes somos y seguir disfrutando de lo que cada persona es capaz de aportar, sin necesidad de que cambie su forma de ser».

Por último, Eugenia Barreres dice que «esta experiencia ha sido muy beneficiosa en todos los sentidos. Siempre hemos sido defensoras de lo diferente. Nos parece que ser una misma e ignorar las opiniones negativas de los demás es la clave para alcanzar, tanto la felicidad como el éxito. Esta iniciativa nos ha abierto las puertas para concienciar a los más pequeños y a la gente de nuestra edad de que lo diferente es bueno y no debe ser rechazado. Además, ha sido un proyecto que nos ha permitido desarrollar nuestra creatividad, que es algo fundamental y nos hemos divertido mucho».

¿Qué significa para vuestra escuela y curso haber sido finalistas?

Isabel Pavia, profesora del centro, se muestra orgullosa del trabajo realizado. La educadora explica que «el vídeo realizado por nuestras alumnas es una gran satisfacción y un reconocimiento a la constancia y al trabajo bien hecho pese a las dificultades del confinamiento. También siento satisfacción por ser una aportación más en el trabajo por una sociedad inclusiva que combata al odio y al radicalismo desde el respeto al otro».

Pavia se siente orgullosa de que «nuestros jóvenes son capaces de convertir las redes sociales en espacios virtuales para lanzar mensajes de solidaridad, tolerancia, empatía, justicia y paz».

«Desde la formación y el acompañamiento que recibimos el profesorado por parte de Bosco Global, la puesta en práctica en el aula con el juego de cartas con roles y el análisis posterior y la elaboración del vídeo, se pone en valor el potencial de la educación, para crear un mundo más justo. Cada una de nosotras y nuestros gestos cuentan. Por eso, y como dijo la ministra Carmen Calvo en la entrega de Premios, los finalistas somos todos en el día a día, y el Premio se lo lleva la Paz», concluye la educadora.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...