La comunitat del teologat realitza una eixida cultural

12 noviembre 2014


Dilluns passat 10 de novembre la comunitat del teologat d’Espanya, amb seu a Madrid-Atocha, va realitzar una eixida cultural a la històrica ciutat de Conca, aprofitant el pont de la Verge de l’Almudena, després del diumenge en què es va festejar a la patrona de Madrid.

Enmig d’experiències pastorals diverses i de l’exigència pròpia dels estudis de teologia, l’eixida era una oportunitat més per a créixer i compartir en comunitat de forma distesa, com un mitjà per a desconnectar i prendre aire per als pròxims mesos.

Els salesians es van embarcar en un viatge marcat pel bon temps, encara que no mancats de fred, cap a la terra conquense, en la qual van poder gaudir de diferents activitats culturals: visita a la catedral gòtica, passeig per l’entorn de les famoses cases penjants, ascens fins a les restes de l’antic castell, i una visita guiada al túnel d’Alfonso VIII, un dels nombrosos refugis construïts en la trista Guerra Civil per a la protecció de la població.

A la vesprada, el viatge va concloure amb una interessant caminada per la Ciutat Encantada, un bell paratge natural on l’aigua i el vent, durant mil·lennis, han erosionat la terra formant enormes monòlits de pedra amb formes curioses que es presten a la imaginació: vaixells, animals, rostres…

La comunitat del teologat, que va iniciar el curs a la fi d’agost, està composta per dotze germans, vuit d’ells teòlegs i quatre formadors que els acompanyen en el seu procés formatiu de preparació als vots perpetus i a l’ordenació sacerdotal.

Actualment en el teologat es troben diversos salesians de la Inspectoria Maria Auxiliadora, entre ells el director, Miguel Ángel Álvarezy els estudiants, Diego del Río, Daniel A. Peña, José Carlos López i Jordi Tarrazó.

També et pot interessar …