«La col·laboració econòmica, per petita que sigui, pot ajudar a seguir somiant en nous projectes»

12 noviembre 2020

Per FISAT

Segundo García ha estrenat la nova temporada de FISAT te cuenta, un espai a través d’Instagram que connecta la Fundació Ángel Tomás- FISAT amb persones o entitats que col·laboren amb FISAT per donar a conèixer el treball i el compromís pels temes socials. VEURE LA XERRADA A INSTAGRAM.

Les plataformes socials de cadascuna de les cases salesianes donen resposta a diferents realitats del nostre entorn i a les persones més vulnerables. Amb aquestes trobades de FISAT te cuenta, seran els directors de les nostres cases salesianes els que facin visibles els projectes i el treball que es realitza  per acostar-lo a tots els altres ambients i persones que formen part de la família salesiana.

La plataforma social de Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat acull 6 dels 30 projectes de la Fundació Ángel TomásGrupo Martes, el projecte més veterà iniciat per Ángel Tomás, per donar suport a les persones amb addiccions en la seva rehabilitació i inserció en la societat; els projectes socioeducatius per a infants i joves, Proyecto de Apoyo Educativo (PAE) Don Bosco i el centre de dia Don Bosco; els projectes residencials: residència d’acollida  de menors Casa Don Bosco València i les llars d’emancipació per a joves extutelats: pisos Magone; i el projecte d’inserció sociolaboral Somos Parte Valencia.

Sant Antoni Abat és una casa àmplia, formada per l’ambient Escola, Centre Juvenil, Parròquia i les Plataformes Socials. «La nostra obra s’ha anat enriquint per la presència dels projectes socials. Què aporten? En primer lloc aquesta sensibilitat per l’atenció a les persones amb més necessitats; que no és privilegi d’aquest ambient, també existeix aquesta sensibilitat en l’escola, el centre juvenil o la parròquia, però el fet que hi hagi específicament projectes que atenen infants i joves amb major vulnerabilitat enriqueix l’obra perquè ens connecta directament amb el privilegiats de l’obra salesiana i que estan en la intuïció fonamental de Don Bosco. El sistema salesià neix del contacte de Don Bosco amb aquests joves amb més dificultats, ens explica Segundo.

El fet de tenir persones que estan participant en aquests projectes també ens ajuda a educar en la sensibilitat a infants i joves de l’escola i del centre juvenil perquè veuen altres realitats, coneixen altres persones, altres cultures «. Especialment en els pisos d’emancipació Magone on la totalitat dels nois són d’altres països. «Ens aporten la seva cultura, diferent llengua, religió, ens porten pluralitat, dinamisme i ens ajuden a connectar diferents iniciatives solidàries. Nosaltres com a obra també ens bolquem a col·laborar amb aquests projectes socials de la fundació. Serveixen per canalitzar alguns dels nostres gestos solidaris, no tots, perquè la solidaritat ens convida a mirar una miqueta més lluny però també «.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...