La campanya ‘Pasaporte 0,0’ sensibilitza sobre el consum de tabac entre els joves

6 mayo 2021

Des de la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco d’Espanya, a través de la seva segona campanya de ‘Pasaporte 0,0’,posen a disposició de qui ho necessiti diferents materials per a la prevenció i el treball amb joves i adolescents d’algunes addiccions, en aquest cas el tabaquisme.

En aquesta ocasió, a més dels materials i la informació, i en la clau formativa dels últims mesos, proposen dos webinars -contingut formatiu en format vídeo que s’imparteix a través d’internet-, destinats tant als equips tècnics com als d’animació en els quals es treballarà el context actual de consum de tabac, la importància de la prevenció del consum en adolescents i les possibles aplicacions d’aquests materials.

El primer webinar “Presentació dels materials de Pasaporte 0,0 de prevenció del consum de tabac en adolescents” tindrà lloc aquest divendres 7 de maig de 12:00 a 12:30 hores, amb María Méndez i Esperanza Jiménez, tècniques de projectes de la Confe i responsables de Pasaporte 0,0. En ell, presentaran els diversos recursos amb què compta la campanya i com es poden emprar en el dia a dia de les activitats.

La segona trobada, en clau formativa, El consum de tabac i el context actual. La importància de la prevenció del consum de tabac en adolescentsla realitzaran aquest dissabte 8 de maig de 11:00 a 13:00 hores, i serà impartida per Gema Alonso, investigadora del Departament de Psicologia de la Universitat d’Oviedo, especialitzada en tabaquisme i el comportament en persones amb trastorns per ús de substàncies.

Situació preocupant en els joves

El consum de tabac entre els joves està molt normalitzat i està culturalment acceptat. No obstant això, no deixa de ser una droga amb gran quantitat d’efectes nocius per a la salut física i mental.

L’edat mitjana d’inici de consum se situa en els 14,1 anys. El tabac està molt present en el temps de lleure i en les relacions socials dels joves. El 44% de les noies i el 38,2% dels nois d’entre 14 i 18 anys han provat el tabac alguna vegada a la vida. El 9,8% dels adolescents en aquesta franja d’edat fuma diàriament (9,4% dels nois i el 10,3% de les noies), segons dades del Pla Nacional Sobre Drogues i del Ministeri de Sanitat. Aquestes xifres col·loquen Espanya al capdavant de la Unió Europea com a nació on els joves comencen abans a fumar.

Pasaporte 0,0

És un programa d’informació i sensibilització sobre addiccions liderada per la Confederació Don Bosco. L’objectiu principal d’aquest programa és lluitar contra les addiccions en menors d’edat a través de la prevenció i l’educació.

Com element atractiu i innovador s’ha creat una app per a mòbils i tablets. Es tracta d’una eina educativa que proporciona informació sobre les conseqüències de les addiccions i dóna poder als adolescents enfront de la pressió grupal, treballant aspectes positius relacionats amb la persona i promovent alternatives d’oci saludable.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...