L'aventura de l'Esperit en les Jornades d'Espiritualitat

17 enero 2016

Les Jornades d’Espiritualitat encaren la seva recta final en el diumenge 17 de gener amb un clima positiu i acollidor on els participants s’han conegut, han dut a terme intercanvis cordials i han permès que es respiri un ambient familiar.

Entre les activitats dutes a terme durant els dies previs va tenir lloc la presentació de la relació entre la fascinación i l’aventura de l’Esperit en Don Bosco, a càrrec de Bruno Ferrero, Director del Butlletí Salesià, titulada "Don Bosco: lliçons Life Coaching". En la cultura actual, també en la universitària, el terme "coaching de vida", s’aferma cada vegada més a l’educació, a estratègies d’entrenament i similars i Don Bosco va ser un "coaching de vida" extraordinari, amb una capacitat excepcional per "donar vida" als nens i joves aixafats per una societat descurada i dura.

Un altre moment destacat va ser la intervenció de Pierluigi Cameroni, Postulador de la Congregació Salesiana, que va il·lustrar la meravellosa aventura de Mamà Margarita on l’Esperit va trobar en ella un ànima plena de fe i un cor maternal sense límits. "Déu estava en tots els seus pensaments. Sentia que vivia permanentment en presència de Déu i expressava aquesta convicció amb l’habitual frase Déu et veu. Don Bosco recordava sempre els seus ensenyaments i el que va aprendre d’ella que va marcar el seu sistema educatiu i la seva espiritualitat".

Els participants en les Jornades també han tingut ocasió d’acudir a la Casa Salesiana de Cinecittà per assistir a l’obra "Don Bosco, el Musical", espectacle realitzat amb el famós Marcello Cirillo, i tenir una celebració-oració creativa basada en la Misericòrdia, interioritat i espiritualitat, guiats per l’indicat pel Papa en la “Butlla de proclamació del Jubileu extraordinari de la Misericòrdia”.

La jornada del diumenge 17, sota el lema "Amb Jesús, recorrem junts l’aventura de l’Esperit", i la moderació del salesià Eusebio Muñoz, comptarà amb la celebració de Fabio Pasqualetti, la presentació del treball de grup: “Passos per conrear la vida interior en la Família Salesiana”, i la clausura del Rector Major.

 

També et pot interessar …