"L'actualitat de l'acompanyament espiritual a la Pastoral Juvenil"

19 septiembre 2014

El matí del 19 de setembre, a la seu del Centres d’estudis teològics de Sevilla, ha tingut lloc la lectura i defensa de la Tesina de Llicenciatura en Teologia Pastoral i Catequètica a càrrec del senyor Anselmo Tomé Ríos, sota el títol "L’actualitat de l’acompanyament espiritual a la Pastoral Juvenil".

A les 11h començava l’exposició d’aquest estudi pràctic per al qual el salesià ha comptat amb la direcció acadèmica d’Antero Pascual. Acompanyat al tribunal responsable de la defensa pel director del Centre d’estudis teològics, Ramon Valdivia, i els dos censors, Manolo Palma i Antonio Bueno, que han tingut la missió d’avaluar el treball realitzat. 

Com a part de l’auditori han estat presents com a oients de la defensa representants de la Família Salesiana entre els quals es trobaven Antonio García, director de Lora Tamayo, Juan José Gutiérrez, director d’Utrera, i diversos familiars i membres de l’equip directiu de la casa de Jerez que van voler acompanyar l’alumne en una jornada tan important com la realització de la defensa pública. 

El temps d’exposició es va emmarcar dins dels 20 minuts, donant lloc al temps de preguntes per part del tribunal que es va allargar durant més d’una hora davant la satisfacció del bon treball realitzat. Després del temps de deliberació el tribunal va atorgar la qualificació de 9,5 i va animar el salesià a la publicació del text. 

Després de llargs mesos de treball, i després d’una setmana de reflexió i preparació a la casa salesiana de Rota, Anselmo obté la recompensa a l’esforç realitzat. "Es tanca una etapa que es va iniciar amb la llicenciatura durant el meu pas pel Centre d’Estudis Teològics. Ara, als 42, com Machado, poso fi a una etapa universitària meravellosa ", explicava content al finalitzar l’acte. 

Cal destacar que el passat mes de febrer, Anselmo va finalitzar la defensa del Màster en Pastoral Juvenil i Catequètica, organitzat pel centre d’estudis catequètics com a resposta a la necessitat de formació i reflexió sentida en l’àmbit del treball pastoral amb els joves, davant les urgències i reptes que els nous context socials, culturals i religiosos en els quals aquests viuen plantegen als agents educatius-pastorals. 

Des de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora s’estén la felicitació a Anselmo Tomé Ríos per la finalització d’aquesta etapa formativa i es comparteix amb els diferents membres de la família salesiana l’alegria per trobar nous camins a l’hora d’esbossar plans pastorals adaptats als joves d’avui.
 
 
 
 
 
 
 
 

També et pot interessar …