Junto al fuego vivo del Sínodo: nova publicació del salesià Rossano Sala

5 septiembre 2020

Per ANS Roma

Es publica el llibre “Pastoral juvenil 2. Junto al fuego vivo del Sínodo. Educar aún más a la vida buena del Evangelio”, del salesià Rossano Sala, ja Secretari Especial del Sínode sobre els Joves, de la casa editora Elledici. El text col·loca situa al lector idealment al costat del foc generat pel procés sinodal en l’Església universal i té una invitació a la lectura del Papa Francesc.

«M’ha agradat molt la imatge d’aquest procés com un foc que poc a poc s’expandeix. Invoca el gran desig del Senyor: «He vingut a portar el foc a la terra; i com voldria que ja estigués encés! » (Lc 12,49). – escriu el Pontífex en la invitació a la lectura «.

I segueix: «El text que tenen entre les mans és realment interessant i oportú per a aquest temps … Per encendre un foc que dura en el temps no és suficient la palla, però cal tenir llenya ben seca. Per créixer no són suficients llaminadures plenes de conservants, sinó aliment sa i nutrient. Així també el pensament té necessitat de solidesa, especialment en aquest temps tan líquid, on tot passa amb extrema facilitat i superficialitat. Penso que Don Bosco estarà content d’aquesta obra, que segurament podrà ajudar a tants a entrar en l’esperit del Sínode sobre els joves i a orientar-se en un món que canvia ràpidament.

Com es dedueix del títol, el text no parteix des de zero, sinó que es recolza en bases sòlides. D’una banda es proposa com a continuació de el llibre anterior del mateix autor «Pastoral juvenil 1. Evangelització i educació dels joves. Un itinerari teòric-pràctic «(LES, Roma 2017), amb tres edicions i que posa les bases per pensar en la pràctica de la Pastoral Juvenil de manera seriosa i radicada en una bona teoria.

D’altra banda presenta també una clara novetat, és a dir el llarg i articulat procés sinodal. «Segurament l’itinerari sinodal pres a l’octubre de 2016 amb el tema» Els joves, la fe i el discerniment vocacional «- proposat novament el 25 de març de 2019 per l’exhortació apostòlica postsinodal Christus Vivit – és el fet més interessant succeït en aquests últims anys en el món de la pastoral juvenil. L’Església universal ha viscut un viatge ple d’entusiasme que esperem floreixi sempre més i porti fruits abundants en els propers anys «afirma el pare Sala.

El llibre – acompanyat també d’una explicació del pare Giacomo Costa, SJ, que va seguir el Sínode dels Joves com a secretari, al costat de el pare Sala – consta de 32 aportacions diverses en cinc significatives «constel·lacions»:

– Antropologia, teologia i pastoral;

– Acompanyament, anunci i animació vocacional;

– Joves, Església i Sínode;

– Educació, escola i universitat;

– Don Bosco, família i oratori.

A l’acabar el decenni que la Conferència Episcopal Italiana ha dedicat a el tema «Educar la vida bona de l’Evangeli» (2010-2020) aquest text es proposa tenir alt l’obstinació educatiu pastoral de l’Església a favor de tots els joves, cap exclòs.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...