Juan Ramón Santos i Pablo Gutiérrez, guanyadors de la XXIX edició del Premi edebé

29 enero 2021

Per Edebé

Juan Ramón Santos (Plasencia, 1975), amb la novel·la El Club de les Quatre Emes, i Pablo Gutiérrez (Huelva, 1978), amb la novel·la La síndrome de Bergerac, són els guanyadors de la XXIX edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil.

El Club de les Quatre Emes és una història divertida, àgil i plena de sorpreses, barrejada amb un tema molt poc habitual en la literatura infantil, com les addiccions al joc. Juan Ramón Santos sí que juga, però amb les paraules i amb els seus entranyables personatges per oferir-nos una novel·la detectivesca, plena de misteri i intriga, en què res no és el que sembla, i amb una visió realista que defuig un final feliç.

Amb La síndrome de Bergerac, Pablo Gutiérrez, seleccionat el 2002 com un dels millors joves narradors en castellà per la revista Granta i després d’una exitosa carrera en ficció d’adult, fa el seu debut en la literatura juvenil. Una novel·la que parla de la capacitat de les paraules per crear realitats i del teatre —més enllà del fet literari— com a aglutinador dels talents que atresorem però que no sempre reconeixem. I especialment del talent dels joves, sempre presents en les seves novel·les, de la seva força aclaparadora i de la capacitat de compromís i
creativitat. Un homenatge a la màgia del teatre i al nas més cèlebre i desproporcionat que uneix optimisme i èxit.

Dues obres que tenen en comú la voluntat de trencar certs prejudicis: el de no poder parlar als infants de certs temes, com la ludopatia, i que els adolescents són uns ganduls i uns desmotivats.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...