Ja es pot visitar l’exposició on-line sobre Paolo Albera

21 enero 2021

Per Comunicació

El Rector Major, Ángel Fernández Artime, ha promulgat el 2021 com any dedicat a Paolo Albera -successor de Don Bosco al capdavant de la Congregació- en el primer centenari de la seva mort (Torí Valdocco 29 d’octubre de 1921). En una entrevista de 12 minuts, el laic salesià Paolo Vaschetto ens ofereix un primer acostament a la seva vida.

Paolo Albera és el fundador de la casa salesiana a França, on va ser conegut com el «petit Don Bosco», per la seva afabilitat i amabilitat, unides a l’esperit d’iniciativa. Com a membre del Consell General i representant de Don Rua, va visitar les presències salesianes en moltes parts de món. Memorable va ser el seu viatge, que va durar 3 anys, per trobar-se amb les comunitats salesianes a totes les cases d’Amèrica, des de l’extrem sud, a la Terra del Foc, fins a Nova York.

Quan, com a Rector Major, es va trobar amb la meitat de la Congregació directament involucrada en la Primera Guerra Mundial -uns 1.500 dels 3.000 religiosos van ser cridats a les armes, per als serveis auxiliars i també en primera línia- el seu cor patern va trobar la manera d’acompanyar als Salesians amb un correspondència intensa i personalitzada. Encara tenim moltes de les cartes que li van ser enviades des del front. Va saber orientar la Família Salesiana amb gran generositat i sacrifici per tenir cura dels nombrosos orfes, qualsevol que fos la seva nacionalitat.

Paolo Albera va ser inspirador i participant de nombrosos congressos d’Exalumnes i Salesians Cooperadors. Els seus diaris espirituals, escrits no només en italià, sinó en francès i sorprenentment també en anglès, permeten sintonitzar amb el refinament i la profunditat espiritual d’aquest noi de Don Bosco, company de Miguel Magone, qui es va convertir en el seu successor. Va ser un gran mestre espiritual, juntament amb els altres «pares fundadors» salesians.

Paolo Vaschetto, durant molts anys missioner a Nigèria i Ghana i ara a Roma per fer un doctorat en Història Salesiana, en la seva investigació a l’Arxiu Salesià Central ubicat a la Universitat Pontifícia Salesiana, ha trobat un veritable tresor de fotos i documents, amb els quals s’ha creat una exposició sobre Don Paolo Albera que serà inaugurada oficialment pel Rector Major el 30 de gener de 2021, al Museu «Casa Don Bosco» de Valdocco, però que ja pot visitar-se on-line a la web del Museu.

A més, s’està preparant un llibre, editat per Aldo Giraudo, per donar a conèixer la vida i herència carismàtica espiritual de Don Albera, juntament amb una breu antologia dels seus textos més significatius. Aviat estarà disponible en italià, anglès, francès, espanyol i portuguès.

L’entrevista-vídeo està disponible a ANSChannelSDB YouTube en italià, anglès, espanyol, francès i portuguès.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...