“Instal·lar dispositius per al rentat de mans en els nostres centres professionals de Bamako, Sikasso i Touba garanteix l’educació dels més vulnerables”

13 julio 2020

Per Bosco Global 

Són paraules de Romeo Salami, referent a Mali de l’oficina de desenvolupament dels Salesians a la zona de l’Àfrica Occidental Francòfona, que agraeix el suport de totes les persones que estan col·laborant en la campanya “Davant la pandèmia, Solidaritat Global”.

El focus mundial de la pandèmia s’ha anat traslladant del cor de la vella Europa a Àfrica, Amèrica Llatina, Estats Units, Rússia, Índia, etc. L’OMS alerta que la pandèmia està en plena acceleració i es mostra molt preocupada per les conseqüències sanitàries i de pobresa extrema que està generant en els col·lectius més vulnerables.

Els Salesians a Mali són molt conscients que el seu continent és dels que més patiran les conseqüències de la pandèmia i, per aquest motiu, el seu objectiu és donar suport als joves i famílies més vulnerables amb qui treballen.

“Instal·lar dispositius per al rentat de mans en els nostres centres professionals de Bamako, Sikasso i Touba garanteix l’educació dels més vulnerables”, explica Salami.

Els centres educatius van tancar algun temps, però un cop el govern va donar ordre d’obertura Salami explica que “gràcies a la col·laboració de Bosco Global hem pogut complir les mesures de seguretat requerides en la majoria dels nostres projectes. Hem repartit màscares a cada alumne i a tota la comunitat educativa, i hem posat a la seva disposició gels de desinfecció “.

La dificultat d’aplicar les mesures de protecció en context de massificació

Encara que el virus no entén de raça, ideologia política ni religió, és cert que les dades demostren que la Covid-19 afecta menys als col·lectius amb millors condicions socials i econòmiques ja que tenen la possibilitat d’exposar-se mínimament al contagi.

Però, ¿què passa al Mali on la major part de la població viu dels ingressos del dia a dia i no pot quedar-se a casa confinada durant massa temps si no vol morir de fam? Què fer quan la majoria de famílies viuen amuntegades i sense les condicions mínimes d’aigua i sanejament?

Salami s’ho pregunta diàriament i està convençut que, malgrat les dificultats, les campanyes de sensibilització per respectar les mesures de seguretat són clau per mantenir continguda la pandèmia fins que hi hagi un medicament o vacuna que la desactivi.

“Estem treballant molt intensament per sensibilitzar la població sobre les conseqüències de contraure la malaltia i les mesures de protecció necessàries per minimitzar el risc de contagi. No és gens fàcil fer-ho en el context de pobresa en què treballem. Però no hi ha opció, tots hem de ser conscients de la responsabilitat personal per frenar l’avanç de la pandèmia “, conclou Salami.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...