Ha arribat l’hora de tornar a l’escola

10 septiembre 2021

La tornada a l’escola ja és una realitat. Després de les vacances d’estiu, al voltant de 100.000 alumnes de centres salesians d’Espanya tornen de manera esglaonada a les aules dels 96 col·legis i 53 centres de Formació Professional que els Salesians tenen sobre l’ampli territori al costat de 7.000 docents que es van incorporar als seus llocs per preparar l’any escolar. L’inici de curs 2021/2022 varia en funció de l’etapa educativa i de la comunitat autònoma, encara que al llarg de les properes setmanes ja hauran començat les classes a tot el país.

Les escoles salesianes mantenen com a clau educativa prioritària la formació de bons cristians i honrats ciutadans. La transmissió de l’Evangeli obre a la transcendència, promou valors cristians i fomenta la trobada personal de cada alumne amb Jesucrist. Igualment s’aposta per formar una ciutadania global, crítica, responsable i solidària. D’altra banda, es pretén fomentar el desenvolupament de les intel·ligències i les competències en els alumnes a través de la implementació de metodologies educatives d’èxit, com l’aprenentatge cooperatiu, l’aprenentatge-servei, el treball per projectes, el pensament eficaç, les estratègies d’educació emocional o l’ús de les TIC, entre moltes altres. Al costat d’aquestes línies de treball, sorgeix també la urgència de respondre a les noves necessitats educatives en la societat recolzades en el Sistema Preventiu de Sant Joan Bosco.

Un nou curs en el qual es repeteix el ritual de maleta nova, folrat de llibres i material escolar a estrenar. Ha arribat l’hora del retrobament entre companys, professorat i famílies que acompanyen en aquesta etapa de camí i amb qui es forma una gran comunitat educativa.

Una nova tornada segura

Des del passat 1 de setembre les instal·lacions educatives han tornat a omplir-se de docents i personal d’administració i serveis que durant aquests dies cuiden tots els detalls per programar el curs entrant i aconseguir que sigui igual de reeixit que el passat. Una aposta pels espais segurs i oberts durant tot el curs escolar, recuperant progressivament els serveis de menjador, suport lectiu a menors amb necessitats especials i altres iniciatives amb l’aplicació de totes les indicacions de les autoritats sanitàries.

La presa de temperatura diària, els grups de convivència estable, l’ús de mascareta i la distància interpersonal d’ 1’5 metres van ser algunes de les mesures incorporades que ja no resulten estranyes en els centres educatius, a més del contacte amb les famílies i els centres de salut de referència.

Per poder afrontar tots aquests reptes, als centres salesians se segueix apostant per la formació permanent de professorat. Un any més, els docents i el personal d’administració comencen un nou curs amb la il·lusió de poder preparar els alumnes per a la vida, tal com volia Don Bosco.

La Inspectoria Salesiana Maria Auxliadora en xifres

La Inspectoria Salesiana «Maria Auxiliadora» compta amb 59 Col·legis repartits en 8 Comunitats Autònomes amb 39.958 alumnes i 2.742 docents. L’oferta educativa abasta 157 unitats de 2n Cicle d’Infantil, 335 d’Educació Primària, 296 d’ESO, 88 de batxillerat, 52 Cicles de FP Bàsica, 85 Cicles Formatius de Grau Mitjà i 73 de Grau Superior.

La visió estratègica marcada per la Inspectoria està estructurada al voltant de cinc nuclis: enfortir la identitat carismàtica; organització i estratègia; cura de la Comunitat Educativo-Pastoral, escola inclusiva i popular, i innovació pedagògica.

En el desenvolupament d’aquesta estratègia, l’equip d’escoles de la Inspectoria està realitzant una aposta pel treball en xarxa entre els centres, per l’acompanyament en innovació, per la Formació Professional, per la coordinació de projectes europeus i per la formació de les persones.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...