Gairebé 300 joves d´Andalusia aprenen creant els seus propis jocs educatius

3 diciembre 2021

Por Bosco Global

Un total de 275 joves, 20 agents educatius i 8 centres han participat en un projecte d’Aprenentatge Basat en Jocs (ABS) finançat per l’Agència Andalusa de Cooperació al Desenvolupament. Durant aquest procés han après sobre medi ambient, equitat de gènere i Drets Humans.

«Si bé la tasca de construcció dels jocs, per cada grup, al principi l’han viscuda amb por i entusiasme, al final s’han quedat amb ganes de molt més, perquè han vist que han après d’una altra manera diferent»

Rocío Illanes – Professora de la Universitat de Huelva.

El 31 d’octubre va finalitzar el projecte “Jóvenes por la transformación social a través de procesos de gamificación”, desenvolupat per Bosco Global amb el cofinançament de l’Agència Andalusa de Cooperació Internacional per al Desenvolupament de la Junta d’Andalusia (AACID).

A causa de la pandèmia s’ha allargat una mica més de 2 anys, amb un impacte directe en 275 joves i 20 agents educatius, que han participat en 37 processos de creació de jocs desenvolupats per joves per sensibilitzar sobre qüestions com la responsabilitat mediambiental, l’equitat de gènere i els drets humans.

Fruit de tot el procés creatiu i desenvolupament del projecte, en què han participat s’han editat 7 jocs en versió print&play, que ja estan a disposició al web del projecte per poder començar a jugar.

Un altre dels èxits del projecte és la construcció d’un Manual d’aprenentatge Basat en Jocs  que ofereix recursos per a agents educatius que vulguin fer servir la construcció de jocs com a element d’aprenentatge. El manual permet conèixer la importància del joc al llarg de la història, aprofundir sobre les mecàniques de joc més adequades i posa a disposició l’estratègia didàctica creada per «aprendre creant jocs», així com informació rellevant del desenvolupament del projecte i dels processos creatius que ha acompanyat.

Cal destacar que el projecte ha estat seleccionat com a experiència innovadora dins del projecte Game On: Inclusion through educational game design.

Tots els recursos esmentats estan accessibles a la web del projecte https://boscoglobal.org/proyecto-juegos-que-cambian-el-mundo/

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...