Formant per vacances

9 julio 2014

Amb la finalització del curs lectiu i l’entrada de l’estiu els docents de la Inspectoria Maria Auxiliadora no posen el cartell de tancat; els professors "es formen per vacances". 

Com cada any des de fa més de dues dècades, amb l’objectiu d’afavorir les competències professionals de tots els educadors de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, l’Equip d’Escoles ha celebrat l’Escola d’Estiu 2014. Aquestes jornades per al professorat de la zona Sud, corresponent a les comunitats autònomes d’Andalusia, Extremadura i Canàries, són un conjunt d’accions formatives amb una gran varietat de cursos que abasten diferents àrees de coneixements i destinataris.

De l’1 al 3 de juliol, un total de 280 docents han participat en els cursos formatius programats que, a més d’aportar una millora pedagògica en l’àrea de treball, ofereixen un espai de convivència on poder compartir experiències que ajudin a enriquir el dia a dia professional i personal. 

Aquesta formació es descentralitza en diferents punts de la geografia de la zona sud per donar les majors facilitats a tots els docents. 

Els cursos celebrats a Sanlúcar la Mayor han estat els següents:

Com preparar els nois per a un món que encara no existeix? de l’Escola del contingut a l’Escola de l’experiència.  Impartit per Sofia Velasco Almenara, Alejandro Gámiz i Gabino Carmona Colón.
 
Educant per Ser: reptes i habilitats de l’educador salesià del segle XXI, impartit per Joaquín J. Martín Calleja.

Be Two or Not Be Two: Claus per abordar l’examen B2 en anglès, impartit per Mitchell Jarmell al professorat que aspira a l’obtenció del B2 en un futur proper.
 
"Implementació d’un projecte bilingüe a través de l’estratègia i el treball en equip" dirigit a membres dels equips directius, coordinadors de Bilingüisme, Professorat d’Anglès i de ANL i Professors involucrats en gestió de projectes de millora del centre. Aquest curs va comptar amb la participació d’un ampli equip de ponents format per:

-Rafael Ruiz Díaz – Director de Centre
-Fernando Carrasco Martín – Coordinador Bilingüe del Centre
-Cristina Pérez Mora – Coordinadora Bilingüe Infantil
-Agustín Piña Conejero – Coordinador Bilingüe Primària
-Virginia Martagón Salguero – Coordinadora Bilingüe Secundària.
-Ana Téllez Roldán – Professora Bilingüe
-Mª Dolores Domínguez Palomo – Professora Bilingüe
-Andrew F. Martin – Director de l’Acadèmia Andrew, responsable dels exàmens YLE  Cambridge del centre d’Idiomes Macarena per a la província de Sevilla i examinador oficial de Cambridge.
 
A la casa d’exercicis Betania (Sevilla), i dirigit a professors d’educació primària i secundària, s’han celebrat Com treballar a l’aula la competència lingüística, metodologia i pautes per a la seva avaluació, impartit per Juan Francisco Medina Cuadrado, i  Com treballar a l’aula la competència matemàtica, metodologia i pautes per a la seva avaluació, impartit per Pilar Sánchez López i José María Vázquez de la Torre Prieto

A la casa Paco Portero (Antequera) s’ha celebrat Com abordar els problemes i trastorns de conducta en el context de l’aula, impartit per Antonio Olmedo a professorat d’infantil, primària, secundària i postobligatòria.

Al Col·legi Salesià “Inmaculada Concepción”  Manuel Lora, Jerez (Cadiz) es va dur a terme la VIII Jornades tècnica amb el títol de "La Innovació i el Desenvolupament (R + D), que va comptar amb la participació de professorat de Cicles Formatius (CFPB, CFGM i CFGS) de les Famílies Professionals de Electricitat i Electrònica, Transport i Manteniment de Vehicles, Fabricació Mecànica, Manteniment i reparació.
  
Al  Col·legi San Pedro (Sevilla – Triana), l’ONG Solidaridad Don Bosco va coordinar la formació "Educar en la Solidaritat des d’actituds Pro – socials", impartit per César García-Rinc&oacu
te;n de Castro i Joaquín Rodríguez Díaz, en què va participar professorat d’FP i batxillerat., i "Educar a l’escola per a la construcció del Bé Comú", impartit per Nieves Pajuelo Delgado y Joaquín Rodríguez Díaz i en què ha participat el professorat que  ha treballat en la creació del material didàctic de la campanya "Uneix-te al Bé Comú".

Simultàniament, en totes les cases de la zona sud de la Inspectoria Maria Auxiliadora, s’aprofita el període de formació de l’Escola d’Estiu per celebrar les escoles locals. 

Des de l’Equip d’Escoles s’agraeix la participació i el treball realitzat per tots els docents i ponents, a més de reconèixer l’afecte amb què les cases d’Antequera, Jerez, Lora Tamayo, Triana, Betania i Sanlúcar la Mayor han acollit i possibilitat el desenvolupament d’aquesta nova edició. 

També et pot interessar …