«FISAT te cuenta» connecta amb les cases salesianes

1 marzo 2021

Per Salesians Comunicació

 

Al novembre va tornar l’espai “FISAT te cuenta”. Una trobada informativa i de reflexió a través d’Instagram que des de la Fundació Ángel Tomás- FISAT es va posar en marxa el mes de juny per donar a conèixer FISAT a través de la mirada i l’experiència de socis/es, col·laboradors/es, treballadors i treballadores de l’entitat. Amb aquesta nova temporada es vol donar a conèixer a la Família Salesiana els projectes socials que donen resposta a les diferents realitats del barri, de la societat.

Després del pas del salesià Segundo García de Sant Antoni Abat de València,s’han sumat a la iniciativa altres com Miguel Gambín director de Salesians Elx, Vicente Enrique Picó director de Salesians Borriana o José Luis Navarro que dirigeix la casa de Villena  i a més és membre del Consell Inspectorial.

Plataforma social salesiana d’Elx

La Fundació Ángel Tomás- FISAT compte a Elx amb dos projectes: el Campament Urbà d’Elx, que cada estiu ofereix una setmana d’educació en el temps lliure, dirigit a nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat; i la llar d’emancipació Casa Mamá Margarita, per a joves extutelats.

El Campament urbà és a més una escola de voluntariat, un peça fonamental en la formació de les persones, especialment de la joventut, i que Miguel califica de transformador.

El director de la presència salesiana, Miguel Gambín afirmava en la seva entrevista: «Lluitar units per un món més just. Això està en l’ADN salesià i ho diuen els nostres documents, i això ens hauria d’estimular per lluitar amb totes les nostres forces per un món, segons el projecte de Déu. No estem inventant res de nou, però això s’ha d’actualitzar en cada context i en el de la pandèmia especialment «.

Plataforma social de Borriana

La plataforma social de Salesians Borriana compta amb cinc projectes: Residència d’Acollida de menors Casa Don BoscoProjecte de Suport Educatiu Porta Oberta; Piso Buzzetti, projecte de pis migratori Pis Don BoscoSomos Parte per a la inserció sociolaboral.

«Els educadors i educadores fan realitat el somni de Don Bosco. Que els nois més necessitats d’aquesta societat tinguin aquest lloc on se’ls pugui atendre, ajudar i que se’ls estimi. El que més necessiten és l’afecte «.

El director es refereix a un dels recursos més recents, Pis Don Bosco, la llar de projecte migratori que ja ha complert dos anys, per a joves, menors d’edat no acompanyats. Al costat de Somos Parte, el programa per a la inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat, i el PAE són clares respostes dels salesians a la realitat social i el seu compromís amb la comunitat.

Els projectes socials de Salesians Villena

José Luis Navarro, director de la presència salesiana de Villena explica que “el PAE Ángel Tomás és un projecte molt senzill però preciós. A Villena és l’únic projecte d’aquest tipus que hi ha actualment a les cases salesianes. És una iniciativa que genera un espai de 4 a 7 de la tarda a xavals, sobretot de Primària. Es generen hàbits, reflexions, és un punt de trobada amb diferents dinàmiques. Són alumnes de diferents escoles de Villena «.

Amb la mateixa naturalitat amb la qual va sorgir el PAE va néixer fa un any i mig el Pis Don Bosco, una llar d’emancipació per a joves extutelats.

«Per a mi el pis d’emancipació ha suposat un descobriment com a salesià, m’encanta. Estic aprenent moltíssim, més del que jo puc donar. A mi personalment m’està ajudant, primer a adonar-me dels drames humans que molts d’aquests xavals porten amb si i això m’ensenya a no fer judicis precipitats, que les teories estan molt clares però davant tenim persones que han patit molt.

Com a educador estic aprenent molt que en altres àmbits no podria aprendre. Com a salesià em trobo vocacionalment molt realitzat, forma part de la meva vida. Em rejoveneix espiritualment per dins. «

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...