FISAT promou a Cartagena l’educació en la diversitat i la igualtat de la joventut

28 junio 2021

Per Comunicació

Amb la finalitat de promoure la sensibilització cap a la no discriminació i la igualtat de tracte entre la població jove, la Fundació Ángel Tomás- FISAT està desenvolupant a Cartagena un projecte de sensibilització comunitària i intercultural amb joves, finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a través del Fons d’Asil Migració i Integració.

Aquesta iniciativa sorgeix com una eina de cohesió social per la millora de la convivència a nivell local adreçada a joves de diferents orígens entre els 14 i 20 anys, a través d’accions de formació i de trobada intercultural, així com d’empoderament de les persones participants com a agents de canvi.

El programa es desenvoluparà durant tot l’any 2021, del qual es beneficiaran gairebé 300 joves de centres educatius o entitats socials de la ciutat de Cartagena, participant en tallers i sessions formatives, així com en accions comunitàries.

Activitats desenvolupades

El projecte «sensibilització comunitària i intercultural amb joves» ofereix tallers de sensibilització en centres educatius, centres cívics i socials sobre: ​​Interculturalitat, diversitat i convivència social; discriminació i desigualtats; participació social, protagonisme juvenil i voluntariat.

Amb aquests tallers es vol fomentar models de convivència entre la joventut basats en la promoció d’una ciutadania activa, crítica, responsable cap a la diversitat, la igualtat i la cohesió social per a la construcció d’una societat més plural, respectuosa i diversa.

D’altra banda, s’ha constituït un grup de 30 joves interessats en el canvi social i en la recerca de la igualtat i la no discriminació, amb la finalitat de formar agents transformadors, crítics i participatius, perquè siguin capaços de generar un canvi en els seus entorns i siguin protagonistes en la promoció de la convivència intercultural i de la cohesió social. Amb periodicitat setmanal s’estan duent a terme sessions formatives orientades a l’empoderament personal i social i a l’adquisició d’eines com a agents de sensibilització.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...