Fano regala un pòster «catequètic» del lema de l’Estrena 2021

29 diciembre 2020

Per ANS

El famós dibuixant espanyol Patxi Velasco Fano –artísticament anomenat “Fano”–, autor del pòster de l’Estrena del Rector Major pel 2018 i que des de fa anys manté vincles d’estima i amistat amb la Família Salesiana, va dibuixar espontàniament la seva pròpia versió del pòster de l’Estrena 2021 del Rector Major amb un estil «catequètic», dirigit especialment als joves, i el va posar gratuïtament a disposició del Rector Major.

El cartell, que té els trets característics de l’autor, en l’actualitat conegut internacionalment, ha elaborat novament el missatge central de l’Estrena, «Moguts per l’esperança: “Jo faig que tot sigui nou” (Ap 21,5)», per convertir-lo en una representació figurativa capaç de «parlar en imatges». Al centre de l’escena hi ha un cotxe vermell, objecte d’àmplies reparacions, envoltat d’una multitud de personatges i col·locat en un paisatge que no és del tot casual. El mateix Fano desgrana cada element dibuixat en la seva imatge:

– El camí que s’albira al fons és ple de pujades i corbes, de vegades amb sots. Salts, cops i impactes han abonyegat el cotxe. «Necessitem reparacions per poder sortir de nou a la trobada dels altres i de Déu», explica l’artista.

– En el fons també hi ha el perfil de la Basílica de Maria Auxiliadora: «És el nostre taller. El seu i la nostra llar «.

– La monja, el nen … Els petits protagonistes donen testimoni de que «tots podem donar un cop de mà».

– L’àncora al centre vol dir que «la nostra esperança ve des de dalt».

– I a ella està enganxada «el nostre únic motor, l’Amor de Déu».

– Don Bosco està allà al costat i somrient al costat d’un jove: «Don Bosco està sempre amb nosaltres, amb el seu coratge i la seva força».

– A la part dreta, el sol naixent indica que «cada nou dia estem preparats per partir».

– Els cartells «escola, treball, oratori, família, parròquia» són les diferents «plaques»: «n’hi ha moltes, i totes autèntiques».

– Els fars, inserits en un llibre amb una creu, «són les paraules de la Bíblia».

– Tot el conjunt dels treballs: «Aixecar, desmuntar, reemplaçar, reparar, renovar» representa el compromís que tots hem de tenir en la vida.

– Dins del cotxe, somrient i animant, està Jesús: «El nostre copilot. Amb Ell no ens equivoquem en el nostre camí «.

– Les reparacions a les rodes i la carrosseria representen la curació de ferides trobades en la pròpia existència.

– I «per veure millor, grans i petits estan junts, agenollats».

– Darrere del cotxe, inconfusible, està Maria Auxiliadora: «Ella ens protegeix i fa de para-xocs».

– El distribuïdor darrere d’ell revela «el nostre combustible: l’Esperit de Déu, l’Eucaristia, la pregària».

El cartell «catequètic», elaborat per Fano, ja està disponible en català i italià. En els propers dies, els pòsters també es distribuiran en anglès, francès, portuguès i polonès.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...