Exposició de Pessebres a la Basílica de Maria Auxiliadora

22 diciembre 2020

Per ANS

«El meravellós signe del pessebre, tan estimat pel poble cristià, sempre desperta sorpresa i estupor. Representar el naixement de Jesús equival a anunciar el misteri de l’Encarnació del Fill de Déu amb senzillesa i alegria. El pessebre, en efecte és com un Evangeli viu, que es desborda de les pàgines de la Sagrada Escriptura «. Així escriu el Papa Francesc en les paraules inicials de la seva Carta Apostòlica Admirabile Signum. És per això, i amb aquest esperit que la tradició de l’Exposició de pessebres a la Basílica de Maria Auxiliadora es renova aquest any a Torí. Amb una novetat: ara estarà oberta als visitants en línia, per tal d’oferir a tot aquell qui ho desitgi l’oportunitat de compartir el gust de veure del pessebre, de forma lliure i gratuïta.

L’Exposició de Pessebres a la Basílica de Maria Auxiliadora va néixer d’una idea del pare Mario Morra qui, durant nombroses edicions, va dirigir la iniciativa, seguida el 2016 pel pare Alberto Guglielmi que va organitzar l’exposició per àrees geogràfiques: Àsia Oceania, Àfrica, Amèrica, Europa. Renzo Ballo, responsable dels voluntaris de la Basílica de Maria Auxiliadora, continua la tradició tractant d’innovar creant col·laboracions que varien d’any en any, sota la supervisió del pare Cristian Besso.

El 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada Concepció de Maria, Mons. Cesare Nosiglia, bisbe de la diòcesi de Torí, a més de beneir el pessebre a la Basílica, va visitar l’interior de l’Exposició de Pessebres per saludar els constructors dels pessebres de la XXI edició.

L’exposició d’enguany consta de 83 obres i presenta diferents recorreguts temàtics. Com el dedicat als pessebres de fusta, el dels pessebres de «creativitat», el qual fa referència a la tradició al pessebre napolità, i un … «en el camí de Don Bosco».

«La col·lecció d’aquest any compta amb tres instal·lacions dedicades a Don Bosco – expliquen els encarregats de l’exposició -. De forma icònica, representen tres aspectes fonamentals de la seva experiència de fe: la relació especial amb la seva mare, Margarita, el seu origen pobra a Becchi, la devoció a Maria amb el nom d’Auxiliadora. Admirant els pessebres ‘salesians’ podem reviure l’ambient dels joves reunits a Valdocco al voltant de Sant Joan Bosco en previsió del Nadal «.

La visita en línia presenta un extens reportatge fotogràfic i descriptiu de cada lloc, de manera que cada visitant pugui reviure l’alegria nadalenca que transmet cada pessebre, en una barreja de diferents estils i materials.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...