#EstiuSalesià, temps de formació, trobada amb Déu i experiències locals de pastoral

27 abril 2021

Els joves de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora ja pensen en el proper estiu. Des de la Delegació de Pastoral Juvenil, al costat de les iniciatives coordinades a nivell local i a la recerca de la normalitat a la qual s’enfronta la societat causada per la crisi sanitària de la COVID-19, es presenta any rere any una àmplia oferta d’activitats per donar resposta a les diferents necessitats de la infància i la joventut.

Dins d’aquest ampli ventall destaca l’oferta formativa capitanejada per les diferents Federacions de Centres Juvenils i escoles de Temps de Lleure Salesianes amb què s’ofereix un complet calendari amb alternatives viables i segures que permeten acompanyar educativa, formativa i pastoralment aquesta època de l’any. Entre els cursos d’estiu, que es desenvoluparan de forma presencial a diferents seus, hi haurà els tradicionals cursos d’animadors de l’Itinerari d’Educació en la Fe, monitors i directors de temps de lleure i coordinadors de pastoral de Centres Juvenils.

 

Innovació, creativitat pastoral, seguretat sanitària i acció local seran els ingredients que primaran davant les dificultats que podia generar la realització de macro activitats en què conflueixen infants, adolescents i joves de diverses cases salesianes. Encara que es va procedir a anul·lar els campaments d’estiu, es va presentar com a alternativa al desenvolupament des dels diferents Centres Juvenils d’aquestes activitats juntament amb el suport en l’elaboració de materials per part de la comissió inspectorial de l’Itinerari d’Educació en la Fe. Per a això, tocarà reinventar un nou estiu per adaptar-se a les actuals necessitats dels infants i adolescents i el seu entorn, i apostant pel temps lliure com a àmbit educatiu al costat de les persones voluntàries que s’ofereixen per estar al servei dels altres. Igualment, les experiències de voluntariat internacional s’han vist afectades i seran respostes en el context més proper. Des de l’ONGD Bosco Global es realitzarà un procés d’acompanyament amb alternatives en les diferents presències salesianes.

 

 

A més, com en altres anys, la comissió d’animació vocacional proposarà l’experiència de vida comunitària unida a la de voluntariat que completarà aquest catàleg estival.

Exercicis Espirituals 2021

El Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil va presentar un any més les experiències d’estiu on, com a complement a l’oferta realitzada des de les inspectories, en destaquen tres tandes d’exercicis espirituals per a joves. Aquests tres moments oferts seran una experiència cristiana de vida comunitària en clau de silenci i pregària, fraternitat, comunicació i aprofundiment en la pròpia vida.

 
  • De l’11 al 17 de juliol tindrà lloc al Monestir de Buenafuente del Sistal (Guadalajara) els exercicis «Deixa parlar al silenci» preparats per a destinataris a partir de 25 anys i acompanyats pel salesià Josan Montull. «És una oportunitat d’aprofundir en la teva relació amb Déu i en la teva trobada amb les persones en una experiència monàstica compartint la pregària litúrgica i el silenci», comparteixen des de l’organització.
  • Del 2 al 6 d’agost tindrà lloc a la casa salesiana de Mohernando (Guadalajara) els exercicis «Amb Don Bosco i M. Mazzarello» preparats per destinataris entre 19 i 23 anys i acompanyats pel salesià José Miguel Núñez. «Seran uns dies per conèixer la proposta de l’espiritualitat salesiana, fent el nostre l’estil de Don Bosco i M. Mazzarello,com a camí evangèlic «, expliquen des de l’equip animador.
  • Del 10 al 15 d’agost tindrà lloc a la casa d’oració Haitzur de Egino (Álava) els exercicis «Temps de pregària amb joves» preparats per destinataris a partir de 23 anys i acompanyats pel salesià Abel Domínguez. «Una oportunitat d’experimentar un estil jove de vida en comú, en l’ambient d’un monestir. Un camí de pregària comunitària i personalitzada.», Comenten sobre el sentit de l’experiència.
     

Un ampli conjunt d’opcions per viure l’#EstiuSalesià com un temps de formació, de trobada amb Déu i d’experiències locals.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...