Escoles Salesianes dona el tret de sortida als cursos de formació 21-22

21 octubre 2021

Del 18 al 25 d’octubre es posarà en marxa l’edició 2021/22 dels cursos de formació per a directius i agents de Pastoral de les Escoles Salesianes. Amb aquesta iniciativa, que es desenvolupa combinant la modalitat presencial i online, es manté l’aposta de les Escoles Salesianes per la formació permanent i l’actualització constant de les distintes competències professionals amb la participació de 83 alumnes procedents de centres educatius salesians de tot el país.

Els primers participants que han iniciat els cursos han sigut els del grup d’ ‘Experts en Direcció de Centres Educatius’ que, al llarg dels diferents blocs, aprofundiran en la identitat de les Escoles Salesianes, el lideratge, la direcció d’equips i persones. El segon prendrà el relleu a meitat de novembre. El grup complet estarà integrat per 59 persones.

Pel que fa als participants de la modalitat de ‘Coordinadors de Pastoral’, que es començarà a impartir el 8 de novembre fins a finals de maig, tindran l’oportunitat d’ abastar temes com el perfil del coordinador de pastoral, elements teològics per a un coordinador de pastoral i l’acompanyament dels destinataris i educadors, en una formació que combina setmanes presencials i parts online repartides per tot el calendari. Aquest grup estarà integrat per 24 persones.

Participants d’edicions anteriors han assenyalat que, a més d’aprendre, “són sessions en les que es comparteixen inquietuds i, sense cap mena de dubte, s’estrenyen lligams entre cases salesianes de diferents punts geogràfics d’Espanya”.

Entre els ponents pel curs de directius hi ha Rafael Escamilla, Manolo Redondo, Guadalupe Juárez, Antonio Rodríguez, Óscar González y Rafael Ruiz. Pel curs de coordinadors de Pastoral la formació estarà a càrrec de José Miguel Núñez, Jota Llorente, Javier de Vega, Xabi Camino, Juan Crespo, Óscar Bartolomé, Miguel Canino, Fco. José Pérez y Sandra Burgos.

137 escoles al servei dels joves

Una realitat àmplia i rica, que pretén ésser fidel a la missió i l’estil educatiu que els seus fundadors van impulsar, per a donar una resposta actualitzada als més de 92.000 alumnes i 6.500 educadors.

La visió estratègica marcada per les Escoles Salesianes, que la formen les dues inspectories dels Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora, està estructurada al voltant de cinc nuclis: Model pedagògic-pastoral, persones, comunicació i xarxes, formació professional i internalització.

En el desplegament d’aquesta estratègia, l’equip que anima les Escoles Salesianes està realitzant una aposta pel treball en xarxa entre els centres, per l’acompanyament, la innovació i per la formació de les persones.

Les Escoles Salesianes estan dins de l’estructura del “Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil” que tracta d’unificar i donar visibilitat a la proposta Educativa i Pastoral dels salesians a Espanya.

També et pot interessar …