Escolars de Monzón creen records per la càpsula del temps

23 noviembre 2020

Dibuixos, cartes amb desitjos, fotos de classe, manualitats, fulls de signatures, vídeos … els alumnes de tots els centres educatius de la ciutat, entre ells el col·legi salesià, han treballat aquests dies en les seves aportacions per a la càpsula del temps, que es va enterrar divendres a la plaça de l’auditori San Francisco coincidint amb la commemoració del Dia Universal de l’Infant. Cada col·legi va comptar amb un recipient hermètic en el qual van dipositar les seves creacions i que esperaran la data d’obertura, el 2040, al costat de les nombroses aportacions d’associacions i particulars rebudes.

La Concejalía de Participación Ciudadana y el Consejo Local de Infancia y Adolescencia (CLIA) commemoraran així aquest dia que coincideix amb la commemoració dels aniversaris de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets de l’Infant (1959) i l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant (1989) per part de Nacions Unides. Representants de tots dos es van encarregar d’enterrar la càpsula, sobre la qual es va col·locar una placa instant a la seva obertura d’aquí a dos dècades.

En aquests moments, les persones encarregades de revisar el que allí s’ha dipositat, podran conèixer una mica més sobre el Monzón de 2020 gràcies a la feina feta pels alumnes i professors dels centres educatius Monzón 3, Minte, Aragón, La Alegría, Joaquín Costa, Santa Ana, Mor de Fuentes i Salesians, així com a través de les aportacions del grup L’Orache, que ha introduït un vídeo de balls; Sicapaces, que demana els seus desitjos sobre accessibilitat; o CEHIMO, que aporta una moneda templera, entre altres associacions.

L’alcalde de Monzón, la regidora de Participació Ciutadana, exalcaldes, mitjans de comunicació locals, la meteoròloga de TVE Silvia Laplana o el director i dramaturg Carlos Espejo, a més d’altres veïns de la ciutat, han dipositat els seus àudios, vídeos, targetes de desitjos, fotografies … que es van enterrar dins d’aquesta càpsula.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...