Els Salesians obren un nou pis d’emancipació per a joves extutelats a Villena

5 enero 2022

FISAT.

Els Salesians han posat en marxa un nou recurs residencial per a la joventut extutelada al municipi de Villena (Alacant). El Pis Ángel Tomás forma part de la xarxa de llars d’emancipació per a joves extutelats concertats per la Generalitat Valenciana.

El Pis Ángel Tomás reforça el nombre de places per a joves que, complerta la majoria d’edat, deixen d’estar tutelats per l’Administració pública. Gràcies a aquests recursos poden continuar un acompanyament cap a la vida adulta, propiciant que segueixin estudiant, formant-se i buscant feina.

A Villena és el segon pis d’emancipació de la Fundació Ángel Tomás- FISAT, entitat que gestiona els projectes socials salesians a la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Aragó. L’octubre del 2019 l’entitat salesiana va obrir el Pis Don Bosco amb 6 places. El Pis Ángel Tomás comptarà amb 4 places.

FISAT és una de les entitats que més places per a emancipació ofereix a la Comunitat Valenciana. Amb aquest nou recurs gestiona un total de 38 places (12 a València, 4 a Castelló i 22 a la província d’Alacant). El 2021, 58 joves es van beneficiar daquests recursos.

Què és un pis d’emancipació?

Els pisos d‟emancipació són habitatges educatius per acompanyar el procés d‟emancipació dels joves que finalitzen mesures de protecció en centres d‟acollida, en complir la majoria d‟edat. Sovint arribat aquest moment no es donen les condicions oportunes per a una emancipació adequada del jove. Cal una intervenció socioeducativa que acompanyi el jove en aquest procés de transició a la vida adulta, oferint tant recursos materials bàsics (habitatge i manutenció), com acompanyament educatiu per augmentar l’autonomia personal i afavorir un desenvolupament social adequat.

En aquests pisos es treballa amb joves d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys. La finalitat última dels pisos d’emancipació és acompanyar els joves en el projecte d’emancipació garantint un acompanyament educatiu que ho faci possible. A la Comunitat Valenciana els recursos d’emancipació es denominen Llars d’emancipació i estan concertats per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...