Els salesians dialoguen sobre l’ús de les noves tecnologies en la missió salesiana

14 diciembre 2020

Per ANS.

El Dicasteri per a la Comunicació Social dels Salesians de Don Bosco va organitzar, el dissabte 5 de desembre, una trobada virtual per discutir com utilitzar les noves tecnologies en l’àmbit de l’educació, la formació, animació, informació i compromís, en l’actual era digital.

Aquesta primera trobada, que va durar més de dues hores, va comptar amb la participació de set participants procedents de diversos països, que actualment s’ocupen o estan activament compromesos en l’ús innovador de les tecnologies per a la Pastoral Juvenil salesiana, entre ells va destacar el coordinador Inspectorial d’Informàtica de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Javier G. Parra.

La trobada digital va ser presidida per Gildásio Mendes dos Santos, Conseller general de Comunicació Social, que va destacar que el propòsit de la trobada és continuar la reflexió sobre el «sagrament salesià» de la presència, obrint espais per a una nova fase de comunicació que té com a objectiu inculcar la creativitat en l’ús de la tecnologia en el camp de l’educació i l’espiritualitat en l’era digital.

En el seu discurs, el Conseller també va instar l’equip a trobar formes innovadores per crear noves oportunitats de manera que els pobres i marginats, destinataris privilegiats de l’acció de la Congregació, puguin ser vistos i escoltats a través de les xarxes salesianes.

Les tres preguntes a les que l’equip d’experts va tractar de donar resposta van ser:

1. De quina manera creativa i innovadora estem utilitzant les tecnologies de la comunicació digital en la nostra institució, província i regió?

2. Quines són les propostes per desenvolupar sinergies i racionalitzar les preocupacions fonamentals (Formació, Animació, Informació, Producció i Compromís) de la Comunicació Social Salesiana i portar-les a un nivell més avançat?

3. Amb vista al futur, quins són els possibles àmbits encara inexplorats en els quals els salesians haurien d’invertir el seu temps, energia i recursos?

La riquesa, amplitud i profunditat d’aquestes preguntes va permetre successivament un interessant intercanvi d’idees entre cada un dels participants. D’acord amb els testimonis recollits, va ser una sorpresa per a tots, descobrir que al món salesià s’estan gestant moltes iniciatives noves, moltes vegades en silenci, en l’àmbit dels mitjans de comunicació.

El proper 24 de febrer es preveu una segona reunió de reflexió sobre el mateix tema, que comptarà amb una audiència més àmplia de participants, es calcula d’uns 20 membres.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...