Els salesians ajuden en l’exercici del dret a la llibertat religiosa de les persones retingudes en els CIEs

2 noviembre 2020

Per Salesians Comunicació.

Divendres passat va tenir lloc una reunió dels capellans dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) d’Espanya convocats per la Subcomisión de Migraciones y Movilidad Humana de la Conferencia Episcopal Española. En aquesta trobada va participar-hi el salesià Alberto Payá qui des de l’any 2016 està acompanyant el CIE de Zapadores a València, fent una tasca pastoral que combina amb els seus estudis en Dret canònic.

És la segona reunió que hi ha hagut després de la signatura el 2014 del Conveni de col·laboració entre el Ministerio del Interior i la Conferencia Episcopal Española per garantir l’assistència religiosa catòlica als CIEs. A la reunió va participar-hi Alberto juntament amb el sacerdot diocesà D. Vicente Pons, tots dos compten amb autorització de la direcció del CIE per prestar el servei d’assistència religiosa catòlica els diumenges a la tarda. Els capellans i delegats diocesans respectius van revisar la feina feta i van llançar propostes de millora, pautes pastorals i accions conjuntes. Així mateix, animats pel Monsenyor José Cobo, Bisbe responsable de el Departament d’Immigració, van reforçar el seu posicionament davant el tancament dels CIEs i el seguir defensant el gaudi d’altres drets humans per part dels interns.

L’atenció pastoral catòlica en els CIEs es realitza setmanalment, o fins i tot diàriament, per mitjà de ministres ordenats acompanyats en alguns centres per equips de voluntaris cristians. Algunes activitats pròpies de l’assistència religiosa que es presta són: celebració de la Missa, de la Paraula, del sagrament de la penitència; repartiment de textos (Bíblies, llibres amb els evangelis, lectures espirituals …); assessorament, atenció de dubtes, consultes; etc.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...