Els joves de salesians Zaragoza representen el musical 'Don Bosco'

25 mayo 2015


El grup d’animadors de Trobada d’Amics ha representat en directe el musical Don Bosco en el teatre del centre Salesià de Zaragoza. L’any del Bicentenario del naixement de Don Bosco, els joves monitors han oferit aquest homenatge a l’amic dels joves, en qui ells s’inspiren diàriament per al seu compromís educatiu amb els xiquets i joves de l’associació.

A través de la música, el ball i la interpretació, han mostrat la figura de Don Bosco, des del seu humil origen en un petit llogaret del Nord d’Itàlia fins a la ciutat de Torí on va desenvolupar la seua labor d’acolliment i promoció dels joves abandonats, víctimes de l’explotació en la revolució industrial del segle XIX.

Seguint alguns dels somnis i anècdotes de la seua vida es pot conèixer el seu estil educatiu: la proximitat, la familiaritat i l’alegria, que són les característiques de la gran Família Salesiana que  va fundar.

El musical” Don Bosco” ha fet reviure amb nous rostres i veus en el 75 aniversari de la presència Salesiana a Saragossa; i serveix també d’homenatge a tots els amics de Don Bosco que durant aquests anys han mantingut viu el somni en aquesta casa i ciutat.

El públic, que va omplir el teatre, ha gaudit i ha captat el missatge per a viure amb alegria i  prendre consciència que Don Bosco és un regal de Déu  per als joves, per a ajudar-los a créixer com a persones  en valors humans i cristians. 

María López, filla de dues dels protagonistes del musical que es va celebrar en 1988 i explica que va percebre en els ulls dels seus pares una lluentor que els unia en cada cançó, en cada pas de ball, en cada frase. Tots es retrobaven amb el seu passat, molts anys després. Recordaven amb dolçor aquells temps en els quals eren ells els qui estaven en l’escenari “netejant el món”.

També et pot interessar …