Els Centres Juvenils avancen en el desenvolupament de la identitat i organització d’aquest ambient a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

15 marzo 2021

Per Salesians Comunicació.

Durant la jornada de dissabte 13 de març va tenir lloc la tercera edició de la trobada inspectorial de Centres Juvenils que va reunir 130 participants entre salesians animadors, titulars dels centres juvenils, joves que exerceixen les funcions de presidència o coordinació general, animadors, al costat de Pedro Hernández, coordinador Nacional, Pilar Blasco, presidenta de la Confederació Don Bosco i els integrants de la comissió inspectorial.

 

La trobada va arrencar amb la salutació de l’inspector Ángel Asurmendi i va tenir com a nucli central la presentació del nou Document Marc pel qual s’estableix la identitat i organització d’aquest ambient a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. També hi va haver ocasió de presentar i situar (conèixer) els Centres Juvenils i iniciar el Projecte Inspectorial per als propers dos anys.

Els Centres Juvenils Salesians

Don Bosco va ser capaç de captar la intuïció d’altres sants i educadors cristians de la seva època amb l’Oratori de Valdocco.

Avui els Salesians actualitzen la seva intuïció i compromís amb els Centres Juvenils Salesians des d’on s’ha treballat per configurar estructures d’educació en el lleure, d’àmplia convocatòria, capaços d’interessar als joves i d’implicar-los en el desenvolupament del seu propi creixement personal. A més, aquest espai és el lloc on els animadors es converteixen en joves educadors i evangelitzadors d’altres joves.

En aquest camí ha estat de gran ajuda i estímul la Proposta Educativa dels Esplais i Centres Juvenils Salesians que, des de la seva publicació al març de 1988, ha afavorit un procés de convergència entre les diverses realitats de Esplais i Centres Juvenils distribuïdes per tot el territori .

A la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora l’aposta pel voluntariat, el protagonisme i la participació juvenil són senyal d’identitat i defineixen la manera de ser i de fer dels Centres Juvenils.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...