Els centres educatius avancen en la formació en ensenyament bilingüe

10 noviembre 2020

Pr Plurilingüisme

Durant el mes d’octubre s’han dut a terme diferents accions formatives dirigides al professorat de Primària i Secundària que imparteix ensenyament bilingüe en els centres d’Andalusia, Extremadura i Canàries. Aquests moments, que s’ofereixen tots els anys de forma presencial, han hagut de celebrar-se en aquesta ocasió en modalitat on-line causa de la situació de pandèmia.

D’una banda, les editorials Oxford, Cambridge i SM han presentat al professorat de Secundària, en diferents moments formatius, els seus nous materials d’Anglès, Francès i Àrees no Lingüístiques (ANL) que molts dels centres han adoptat a partir d’aquest curs 20 -21. Durant aquestes xerrades les editorials han donat a conèixer els recursos que ofereixen els seus projectes i han orientat sobre com treure el màxim profit a aquests recursos i materials.

D’altra banda, des de la coordinació de bilingüisme, s’ha ofert una nova formació titulada  «Enseñanza bilingüe en Primaria. Nos adaptamos a los nuevos tiempos» que anava dirigida, com el seu nom especificava, a l’etapa de Primària. En aquest cas, el focus se centrava principalment en oferir estratègies al professorat per poder abordar l’ensenyament bilingüe en circumstàncies tan excepcionals com ens està tocant viure i posant l’èmfasi en l’ús de determinades eines digitals que facilitin el treball tant presencial com virtual.

Per tant, els objectius de la formació s’especificaven de la següent manera:

  • Abordar el canvi metodològic que suposa atendre l’alumnat a casa, i especialment amb assignatures bilingües.
  • Adaptar la programació presencial a l’aula virtual.
  • Conèixer diferents eines per al seguiment de l’alumnat en les àrees bilingües, tant de forma presencial com des de casa.
  • Dissenyar instruments d’avaluació fàcils i útils que puguin usar-se tant a l’aula com a casa.

Per a aquesta formació s’ha comptat amb Juan Pablo Arévalo Sevilla, professor de Salesians Linares. Juan Pablo té una reconeguda experiència dins de l’ensenyament bilingüe que l’ha portat a col·laborar en diverses ocasions amb les formacions inspectorials donant una visió actualitzada i de peu d’aula de la matèria.

Un total de 150 professors han accedit, tant a les presentacions realitzades per part de les editorials com a la formació oferta per a Primària i contingudes dins del Pla Anual de Formació en Bilingüisme 20/21.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...