Els centres d’Horta, Monzón i Mataró es troben en les Jornades d’Acompanyament Professional de la Federació d’Antics Alumnes i Alumnes «Mare de Déu de la Mercè»

26 abril 2021

Per Josep Mascaró

La Federació d’Antics Alumnes «Mare de Déu de la Mercè», amb seu a Barcelona, ​​va organitzar durant tres dissabtes matinals del mes d’abril unes Jornades d’Acompanyament Professional (JAP) dirigides principalment a l’alumnat dels centres de Batxillerat , famílies i educadors amb la finalitat d’ajudar-los en l’orientació i selecció de carreres. Un total de 18 professionals han comentat en directe les seves motivacions en l’elecció de carrera, la seva experiència professional, el camí seguit, oferint-los també unes orientacions a l’hora d’escollir carrera, a l’acabar el batxillerat.

S’han repartit les experiències en tres grans grups de carreres: professions científico – tècniques (10 abril), científico – sanitàries (17 abril) i social – humanístiques (24 abril). La dinàmica ha estat comuna a totes les sessions: dos moments amb tres intervencions de 15 minuts cadascuna, que acabaven amb una taula rodona on es responien les preguntes que es formulaven via xat, separats en un espai d’un quart d’hora de descans.

 
 

«Tot i que inicialment, i com a primera experiència per ara, van participar directament els col·legis d’Horta, Monzóni Mataró, al quedar aquestes Jornades penjades al Youtube ens ha meravellat veure que han estat molt visitades des de diferents llocs, també fora del nostre àmbit.
Convé destacar que la preparació d’aquestes primeres Jornades ja es va iniciar al setembre des de la Junta Federal dels AA.AA, als quals es van unir alguns voluntaris tècnics en transmissió que feien els seus estudis a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) i que van possibilitar totes les connexions simultànies i en directe, fins i tot des de fora d’Espanya «, comparteixen des de l’organització.

«Agraïm les facilitats i el suport donat per l’EUSS, cedint els seus espais i material de transmissió; la participació dels conferenciants, bastants d’ells, Antics Alumnes Salesians, així com l’ingent treball del President Federal, Joan Yebras, el Consiliari dels AA.AA d’Horta, Cinto Hernández, els voluntaris de centre universitari i del consiliari federal. Atès que les intervencions han resultat molt interessants, pràctiques i concretes i que s’han destacat quantitat de valors a tenir presents en l’elecció de carreres, esperem sectoritzar cada intervenció i presentar-les per separat amb algunes pautes i oferir-ho com a material útil per a tutories i reflexions en grup «, afegeixen.

La cita va ser també aprofitada per convidar els alumnes que acaben la seva estada en el col·legi a sol·licitar a la direcció de centre la insígnia d’Antics Alumnes, suficientment motivada, per entrar així a formar part de l’Associació d’Antics Alumnes, com a part de la família Salesiana.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...