Els Bisbes Salesians rere les petjades de Don Bosco

25 mayo 2015

Durant el tercer dia de la trobada dels Bisbes Salesians, celebrat el passat cap de setmana, els assistents van seguir els passos fets per Don Bosco en el seu itinerari de creixement humà i espiritual. La primera parada va tenir lloc a Chieri. "Si a Valdocco van néixer els Salesians, a Chieri va ser formada la vocació de Don Bosco", va dir Don Francisco Cereda, Vicari del Rector Major en l’explicació del significat d’aquest pelegrinatge.

A la Catedral d’aquesta ciutat del Piemont, el sacerdot Aldo Giraudo, professor de Teologia Espiritual de la Universitat Pontifícia Salesiana, va rememorar la història de la vocació del jove Joan Bosco. El professor salesià va recordar els titubejos inicials de Don Bosco en el discerniment del seu camí; Va rememorar el clima històric i la realitat de l’Església, l’Arquidiócesis de Torí i dels seminaris de l’època.

Així, destacant el camí realitzat per Don Bosco al seminari de Chieri, ha subratllat com aquells anys de formació van ser fonamentals per a Don Bosco i el van portar a abandonar les coses superficials i anar més convincentment encaminant-se a la seva vocació de santedat. "És bo per a nosaltres Salesians recordar que Don Bosco no va néixer sant", ha conclòs.

El camí va continuar amb una parada a I Becchi, la casa on Don Bosco va passar els anys de la seva infància i adolescència; i continuant cap a enrere en la vida del sant, la culminació de la jornada només podia ser el Colle Don Bosco, on ara s’aixeca una gran basílica, mentre que en 1815 naixia, en el si del matrimoni conformat per Francesco Bosco i Margarita Occhiena, petit Joan.

A l’església es va celebrar la Santa Missa, presidida pel Cardenal Charles Maung Bo, Arquebisbe de Yangon. En la seva homilia, el prelat es va referir al somni missioner que Don Bosco va conrear des de la seva joventut i com es va fer realitat a través dels seus salesians. "Don Bosco ha arribat a Myanmar", va manifestar el cardenal, en referència a l’arribada el 1939 dels primers missioners Salesians, liderats pel Sacerdot Antonio Alessi.

El Cardenal Bo també va assenyalar la història i les dificultats de l’Església en el seu país en aquestes últimes dècades, però va tenir paraules d’esperança. "El futur és brillant per a l’Església catòlica a Myanmar. Nosaltres confiem en el Senyor, que ens ha protegit fins ara". I, per concloure la celebració el cardenal, ha augurat que "el cor pastoral de Don Bosco visqués en cada un de nosaltres."

La celebració va finalitzar amb el cant salesià tradicional "Giù dai Colli".

També et pot interessar …