Els administradors de les cases de la Inspectoria Maria Auxiliadora «esquiven la mediocritat» de la mà de Xavier Marcet

26 marzo 2021

Durant el matí del 24 de març ha tingut lloc la reunió on-line dels administradors de les obres de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. Aquesta trobada, que afavoreix l’intercanvi d’informacions generals sobre la gestió econòmica de les presències i entitats salesianes, ha comptat amb el moment formatiu «Esquivant la mediocritat», a càrrec de Xavier Marcet.

El consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa ha acompanyat al gairebé centenar d’administradors per aprofundir en la visió estratègica. Des de 2002 treballa ajudant empreses, universitats i administracions per desplegar models d’innovació orientats a obtenir resultats gràcies a la seva trajectòria com a cap de Gabinet del Rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya, director de la Global University Innovation Net o director general de l’empresa Localret , entre d’altres realitats.

En la seva intervenció va destacar les oportunitats de l’educació, amb exemples relacionats amb un procés d’aprenentatge desenvolupat al llarg de tota la vida, amb el replantejament dels cicles vitals i les competències. També va aprofundir en la necessitat d’una actualització permanent amb una personalització de l’aprenentatge o en la capacitat de construir síntesi per construir un criteri enmig de moltes dades. A partir d’aquí va realitzar la relació entre el món educatiu i el món de l’empresa. «No hi ha consistència sense adaptació», explicava sobre la capacitat que ha tingut per evolucionar. Un concepte fonamental per deixar segell a les futures generacions, però sense oblidar la importància de l’adaptació.

La ràpida tecnologització de la societat, juntament amb l’aparició de nous models de negoci i agilitat estratègica, forcen a organitzacions com la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora i als seus directius a desplegar una nova relació entre competitivitat-adaptació-persones capaç d’enfrontar-se a la complexitat amb sostenibilitat. Conscient dels reptes que afronten les empreses avui en dia, Xavier Marcet ha presentat en la seva intervenció diferents reflexions nascudes de moltes hores d’entrevistes, reunions i sessions de treball amb empreses i universitats.

«No calen només executius. Calen directius» que allunyin les empreses de la mediocritat a través del canvi personal. A través d’aquesta forma de sincronitzar capacitats i oportunitats ha convidat els participants a «generar coses noves» des d’una «organització ambidiestra» que explori i exploti l’agenda amb agilitat per evitar la pèrdua d’atractiu, la incapacitat de satisfer als destinataris, de inspirar o d’innovar, o la impossibilitat de gestionar el talent dels seus treballadors. «No estem aquí únicament per pagar factures. Estem per dissenyar el futur», compartia.

Sota els eixos de la innovació, la gestió de la complexitat, la transformació digital o la comunicació es van oferir diferents pensaments inspiradors amb «el desig de transformar organitzacions des del lideratge basat en la visió, consistència, inspiració i humilitat». Un diàleg que esquivarà la mediocritat i que ha tancat amb la idea d’apostar per organitzacions amb ànima i autenticitat per renovar el propi entorn en què es fa present la Congregació. És el moment de «créixer fent créixer els altres».

La trobada va finalitzar amb el treball per grups on els diferents components van posar en comú les principals idees a treballar tant en el personal com en l’institucional.

Sobre Xavier Marcet

Ha desarrollado consultorías internacionales en más de 20 países de Europa y América, en empresas como HP, Sony, Arauco, Grupo Suez, Repsol, Banc de Sabadell o Seat. Preside Lead to Change (Barcelona – Madrid – Boston y Santiago de Chile) que son empresas en red dedicadas a la consultoría en estrategia e innovación y 8Wires, una start up sobre Big Data y Management.

Asimismo, es Presidente Fundador de la Barcelona Drucker Society. Es profesor de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona School of Management) e imparte numerosas conferencias al año sobre temas de innovación y emprendimiento, así como clases en distintas escuelas de negocio y universidades de España y Latinoamérica. Sus últimos libros publicado son «Cosas que aprendemos después» (Plataforma Editorial, 2010), “Innovación Pública” ( RIL Ed. 2013) y “Esquivar la Mediocridad” (Plataforma Editorial 2018). Es colaborador habitual para temas de management del periódico La Vanguardia y del Blog www.sintetia.com

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...