#EllesLideren: Les entitats salesianes posen el focus en el Dia Internacional de la Dona

8 marzo 2021

Per Salesians Comunicació. 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona les entitats salesianes posen el focus en la situació de les dones al món. Sota el hashtag #EllesLideren s’uneixen per analitzar la desigualtat agreujada amb la COVID-19, especialment entre col·lectius vulnerables, a més de donar a conèixer la resposta salesiana davant les noves necessitats sorgides.

«Per un futur igualitari»

«Per un futur igualitari» es el lema d’aquesta campanya promoguda per les Plataformes Socials Salesianes que aposta per un futur amb igualtat de drets i oportunitats per a totes les dones.

«Les dones estan sent una força invisibilitzada en la crisi de la COVID-19. El seu lideratge és invisible, però està sent clau en aquesta lluita en la cura familiar i en llocs de treball essencials «, comparteixen des de l’organització.

«No obstant això, la crisi ha deixat palesa la injustícia que genera el sistema econòmic i social on una vegada més les dones són la baula més feble», afegeixen les diferents entitats.

Des de les Plataformes Socials Salesianes s’acompanyen més de 25.000 dones cada any a través de serveis específics per al desenvolupament integral de nenes i dones de totes les edats. S’han desenvolupat projectes d’alfabetització, formació i acompanyament, d’inserció sociolaboral específics per a dones i d’acollida per a famílies monomarentals i dones víctimes de violència masclista, de manera que es donen resposta a necessitats concretes com la falta d’autonomia econòmica o altres situacions de risc social com la tracta de persones, la violència de gènere o l’exclusió derivada de processos migratoris.

La veu de les joves

«Seguirem educant en igualtat a milers de nens i nenes cada dia de l’any». Bego, Ainhoa, Tania, Laura o Pilar, dones de la Confederació Don Bosco, son alguns dels rostres a les xarxes socials i donen veu a la labor salesiana en el camp juvenil. Mitjançant el compromís per la promoció de les dones, les federacions i Centres Juvenils, a través del protagonisme juvenil i l’estil educatiu de Don Bosco, vetllen sobre l’eliminació la violència de gènere, fomentar la igualtat i generar espais d’empoderament per a nenes i joves a través de la participació i el protagonisme.

Superar la pandèmia gràcies a l’educació

Des de Misiones Salesianas es denuncien diàriament les injustícies que pateixen moltes dones al món i que han augmentat per la pandèmia. “Volem visibilitzar la seva tasca i reclamar igualtat de drets, d’oportunitats i de desenvolupament perquè les dones demostrin el lideratge que exerceixen en la societat «, comparteixen des de l’entitat.

“Els missioners salesians centrem els nostres esforços en l’educació, en la formació i en el suport a nenes i també a les dones i al seu desenvolupament ple. Una dona que rep educació tindrà millors eines per enfrontar-se als problemes, millorarà l’alimentació i la higiene de la seva família, els seus fills aniran a l’escola, podrà adaptar-se a el mercat laboral, coneixerà seus drets i no serà explotada”,afegeixen sobre aquesta situació.

Un d’aquests exemples de suport educatiu a les dones es produeix a la casa salesiana Surakshita, a la ciutat de Ravulapalem (Índia). Allà les joves reben suport per a la seva formació orientada a la feina i a l’emancipació social. “Oferim una llar a dones joves que han tingut problemes amb la llei, donant-los allotjament, menjar, roba i educació perquè aprenguin un ofici «, expliquen sobre aquest projecte en el qual les joves completen el curs en cinc mesos i a l’acabar poden viure de manera autònoma. A causa de la pandèmia, les últimes promocions van ajudar a confeccionar i cosir 10.000 mascaretes de protecció que les van distribuir en els pobles propers com a part del suport salesià en la lluita contra el coronavirus.

“Dones líders: Per un present igualitari”

Des de l’ONGD Bosco Global  es comparteix que el veritable desenvolupament per a tothom només és possible a través d’una participació i un lideratge ple i efectiu de les dones en tots els àmbits de la vida. «Quan es compleix 1 any des que va esclatar la pandèmia a casa nostra, també volem posar en valor la importància de la feina, moltes vegades invisible, de tantes dones, en tants llocs del món, que estan exercint un paper fonamental en la lluita contra la Covid-19, com a cuidadores, mèdiques, infermeres, científiques, etc «, expliquen.

«En el nostre entorn més proper treballem amb la joventut per prevenir les conductes discriminatòries i de violència per qüestió de gènere, potenciant des de l’educació les relacions equitatives de totes les persones en tots els àmbits de la vida», comparteixen sobre l’objectiu de construir una societat justa en la qual dones i homes puguin gaudir plenament dels drets humans.

Des de Bosco Global, a través dels diferents projectes a Amèrica Llatina i Àfrica treballem per afavorir l’empoderament femení i la creació de comunitats de dones líders, que siguin protagonistes del seu present, puguin ser emprenedores i tinguin un futur esperançador.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...