El VIII Dia de les Federacions, una festa de cine a Alcoi

17 noviembre 2014

El cinema va ser el fil conductor de la festa de tots els centres i associacions juvenils salesians de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia en el vuitè Dia de les Federacions celebrat dissabte passat 15 en el centre d’Alcoi.
Més de set-cents joves procedents de dotze centres juvenils van ballar, van jugar, van pregar i es van divertir en una jornada festiva que va donar vida i color al casc antic de la ciutat, entorn de la presència Salesiana Sant Vicent Ferrer.
El Centre Juvenil Pinardi hi va exercir d’amfitrió i tots els centres i associacions es van implicar en l’organització dels diversos moments d’aquesta jornada.
La benvinguda va tenir lloc en una plaça contigua a la presència salesiana. Després de la salutació de diverses autoritats, es va llegir un manifest en el qual els centres juvenils salesians prometien implicar-se en la defensa dels xiquets, especialment dels més necessitats; també es va fer clara referència al Bicentenari del naixement de Don Bosco.
L’elegant teatre va ser el marc ideal per a la mostra artística en la qual cada centre realitzava una coreografia.
Després del dinar i la convivència en els patis, el gran grup es va traslladar a la veïna parròquia de Sant Maur i Sant Francesc per a tenir allí una estona de celebració. El rector, en la seua salutació, va assegurar a tots els presents que el temple parroquial mai no havia estat tan ple de joventut.
Un gran joc, de bell nou en els patis del col·legi, va ser l’acte final d’una jornada a la qual no li va poder el fred i l’aire de la Serra de Mariola.
Pablo Gómez, salesià encarregat de la pastoral en la Zona Centre valorava així aquest Dia de les Federacions: “El resultat ha sigut molt bo, amb un ambient de convivència i una sintonia que fa palès un camí recorregut en comú. Destacaria el treball previ, la col·laboració de tots els centres, la bona coordinació per part de la comissió (formada per membres de les dues federacions) i l’enorme treball del Centre Juvenil Pinardi”. I va sentenciar: “L’objectiu és compartir un dia de convivència, fer visible la realitat de la federació, més enllà de la mera gestió, i crear sentit de pertinença”.

També et pot interessar …